Erbakan ve Milli Görüş sempozyum ile ele alınacak

Erbakan ve Milli Görüş sempozyum ile ele alınacak

Türkiye ve İslam aleminin kalkınması için ömrünün sonuna kadar, kendi ifadesi ile ‘Cihad eden’ Prof. Dr. Necmettin Erbakan NEÜ tarafından düzenlenecek 3 günlük bir sempozyum ile anılacak. Sempozyumda ‘Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Düşüncesi’ ele alınac

Milli Görüş Lideri, Eski Konya Milletvekili ve vefatına kadar Saadet Partisi Genel Başkanı olarak görev yapan eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, doğumunun doksanıncı, vefatının ise beşinci yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından düzenlenecek bir sempozyum ile anılacak. 28-30 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Doğumunun 90. Yılında Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Düşüncesi” başlıklı sempozyuma özet göndermek için belirlenen son tarih ise 31 Temmuz 2016 olarak belirlendi.

MÜCADELESİ ORTAYA KONULACAK

Sempozyumun çağrı metninde şu ifadelere yer verildi: “2016 yılı Türkiye siyasetinin en önemli isimlerinden Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın doğumunun doksanıncı; vefatının ise beşinci yılıdır. Uzun yıllar Türkiye siyasetinin en önemli isimlerinden birisi olan Necmettin Erbakan, aynı zamanda mühendis olarak başarılı bir bilim adamı ve öğretim üyesidir. Diğer taraftan siyasi tarihimiz açısından değerlendirildiğinde pek çok siyasetçinin aksine sadece ismiyle siyasi tarihte yer edinmekle kalmamış; İslamcılık yorumu, ekonomi ve kalkınmayla ilgili görüşleri, uluslararası bir siyaset anlayışını güçlü bir şekilde dile getirmesi, siyasi üslubu dolayısıyla da farklı ve etkili bir isimdir. Yakın dönemde Türkiye’de ve yakın coğrafyada yaşanan olaylar, Erbakan’ı bugünün siyaseti açısından da önemli kılmaktadır. “Doğumunun 90. Yılında Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Düşüncesi” başlıklı sempozyum, farklı alanlardan akademisyenlerin katkılarıyla Necmettin Erbakan’ı ve düşüncesini çeşitli yönleriyle değerlendirme amacındadır. Böylece kendisi de bir bilim adamı olan Necmettin Erbakan’ı ve mücadelesini farklı konu başlıklarıyla ortaya koyacak bir bilimsel programı gerçekleştirmek ve çıktılar elde etmek sempozyumda öncelikli hedef olarak belirlenmiştir.”

ÇOK SAYIDA AKADEMİSYEN KATILACAK

Sempozyumun düzenleme kurulunda Prof. Dr. Önder Kutlu, Prof. Dr. Mahmut Atay, Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Doç. Dr. Lütfi Sunar, Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Macit yer alırken, bulum kurulunda Prof. Dr. Arif Ersoy, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Prof. Dr. Birol Akgün, Prof. Dr. Ertan Özensel başta olmak üzere kırktan fazla akademisyen bulunuyor. Sempozyumda ele alınacak belli başlı konular ise şu şekilde belirtildi: “Bir Siyasetçi ve Lider Olarak Necmettin Erbakan, Bir Bilim Adamı ve Akademisyen Olarak Necmettin Erbakan, Milli Görüş Partileri (MNP, MSP, RP, FP, SP), Darbeler ve Milli Görüş Hareketi, Uluslararası Siyaset ve Milli Görüş (D-8), Türkiye’de Sağ Siyaset ve Milli Görüş, İslamcılık, Milli Görüş ve Necmettin Erbakan, Kalkınma ve Ağır Sanayi Hamlesi, İslam Ekonomisi ve Adil Düzen Düşüncesi, Milli Görüş Hareketinde Yol Ayrımları, Milli Görüşün Yerel Siyaseti ve Belediyecilik, Türkiye’de Modernleşme ve Milli Görüş, Milli Görüşün Dünyadaki Örgütlenmeleri ve IGMG, Türkiye’de Dini Hareketler/Gruplar ve Milli Görüş.” Sempozyum ile ilgili bilgilerin bulunduğu internet sitesi ise ‘erbakansempozyumu.org’ olarak açıklandı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.