Erbakan Hoca’nın mücadelesi anlaşılmalı

Erbakan Hoca’nın mücadelesi anlaşılmalı

Sabah Namazı Devrimi, İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan adına Ruanda’da cami inşa etmek için yeni bir kampanya başlattı

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşa ediyor. Konyalı hayırseverlerin bağışları ile 3 kalıcı eser inşaatı devam ederken son olarak, İHH aracılığıyla Sabah Namazı Devrimi tarafından Ruanda’da Erbakan Camii inşa edilecek. Tarihinde kanlı eylemlere şahitlik eden ve Müslümanların azınlıkta olduğu Ruanda’da inşa edilecek olan cami tamamlandığında aynı anda 150 kişi rahat ibadet alanına kavuşacak. En yakın caminin 21 km. uzaklıkta olduğu Kayonza Bölgesi’nde temelleri atılacak olan camide ibadetin yanı sıra Müslüman gençler, İslami eğitim alma imkânına da kavuşmuş olacak. Camiden toplamda bin 200 Müslüman istifade edecek.

15-3.jpg

ERBAKAN HOCA’NIN MÜCADELESİ ANLAŞILMALI

Ümmet şuurunun yerleşmesi için ömrünü ümmete adamış dava adamlarının anlaşılması gerektiğini söyleyen Konya İHH basın sorumlusu Mehmet Tanrıkulu “Necmettin Erbakan Hoca, emperyalist batı ve sömürgeci düzene karşı dik duruşuyla, ümmetin kendisine gelmesine yol açmış cesaretini tazelemiş bir şahsiyettir. Mücadelesinin anlaşılması için camiye Erbakan Hoca'mızın ismi verildi” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Afrika insanı batı cehaletinin sömürgeci yüzüyle yıllardır mücadele ediyor. İnsanı ve toprağı yerinde ihya etmek o bölgelere kalıcı eserler inşa etmekle sağlanıyor. Konya İHH aracılığıyla 3 kalıcı eserin inşaatı devam ederken, Burkina Faso’da Malcolm X Lisesi’nin temeli atıldı. Şimdi de Sabah Namazı Devrimi’nden kardeşlerimiz Erbakan Camii inşaatı için bismillah dedi.”

SOMALİ’NİN YETİMLERİ KONYA’YA EMANET

Somali’de İHH tarafından inşa edilen Anadolu Yetim Eğitim Merkezi’nin hamiliğini Konya İHH olarak üstlendiklerini belirten Tanrıkulu “Somali borçlandırılarak kıtlığa terk edilmiş bir ülke. İnsanlar iç savaş, yokluk ve açlık ile mücadele ediyor. Diğer tarafta bu felaketlerin yetim bıraktığı çocuklar ümmetin kendilerine sahip çıkmasını bekliyor. Yetimhane bölge için önemli. Anadolu Yetim Eğitim Merkezi’nde kalan muhtaç yetim çocukların en iyi şekilde barınabilmeleri sağlanırken ülkenin en büyük eksiği olan yetişmiş, eğitimli insan gücündeki boşluğu doldurmaları için eğitim imkânı veriliyor. İsmi ile anlaşılacağı üzere Anadolu’nun fedakar insanı dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlara sahip çıkıyor. Anadolu insanı inşallah İslam ile müşerref bir geleceğin mayasını çalıyor.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.