Enver Etik, babası Arif Etik’i anlattı

Enver Etik, babası Arif Etik’i anlattı

Konya Aydınlar Ocağı, edebiyatçı müzisyen Enver Etik’in, doğumunun 80. yılında, babası Arif Etik’i anma ve oğlu Enver Etik'e vefa programı düzenledi.

İl Halk Kütüphanesi Salonundaki Selçuklu Salı Sohbetlerinde musiki dinletisi de yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü Arif Etik’in hayatına dair bilgiler verdi.

Daha sonra kürsüne gelen eğitimci Enver Etik babası ile yaşadığı hatıralardan örnekler verdi. Musiki vesilesiyle birçok ülkeyi gezdiğini kaydeden Etik, “Çocukluk yıllarımda kerpiç bir evde gaz lambası ışığında oturduk. Babam beni musiki toplantılarına götürürdü. Tasavvuf ve tekke musikisi o günlerde kulağımda kaldı. Eşref Yazgan, Muammer Tolasa, Nuri Baş, Yatağanlı Mustafa gibi isimler bu toplantıların müdavimleriydi” dedi.

Musiki sohbetlerinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle bitirildiğine işaret eden Etik, “Babamın Kılcı Nur Efendi, Dr. Hulusi Baybal, Ahmet Kirtiş, Tahir Karagöz, İsmail Mıhoğlu, Hasan Hüseyin Varol gibi sohbet arkadaşları vardı. Sultan Selim ve Şerafettin camilerinde Ramazan günleri teravih namazında ilahiler okurduk. Biz ilahi okuduktan sonraki rekâtlarda namaz, okuduğumuz ilahinin makamında kılınırdı” diyerek sözlerini sürdürdü.

Kendi hayatıyla ilgili bilgiler de veren Enver Etik, “Musiki ve Osmanlıcayı babamdan öğrendim. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesini kazandım. Fransızca öğrendim. Sonra babamla Fransa’ya gittik ve babam benden çok iyi Fransızca konuşuyordu. Dil öğrenmekle ilgili yüksek bir kabiliyeti vardı” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonraki bölümünde Neyzen Prof. Dr. Fahrettin Acar, Kemankeş Enver Etik, Udi Halil Öztürk ve Udi Ayhan Özyaşar sahne alarak musiki icra ettiler. Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü program sonunda Etik, Acar, Öztürk ve Özyaşar’a kitap takdiminde bulundu.

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.