Engellilerin sorunları sürüyor

Engellilerin sorunları sürüyor

Saadet Partisi Konya Engelliler Koordinasyon Başkanı Kerim Şenel: “Çok zaman üzerinde durulan ve her vesileyle de dile getirdiğimiz 2022 sayılı yasanın uygulanmasındaki dengesiz, tutarsız ve de anlamsız uygulamalar maalesef devam etmekte” dedi

Saadet Partisi Konya Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Kerim Şenel, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” kapsamında gazetemize açıklamalarda bulundu. “Engelliler Haftası” kapsamında Türkiye genelinde birçok çalışma ve proje yürütülüyor. Engelli sivil toplum kuruluşlarının geleneksel olarak “Farkındalık Haftası” olarak nitelendirdiği Engelliler Haftası’na ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Konya Engelliler Koordinasyon Başkanı Kerim Şenel, Engellilerin istihdamındaki beklentilerin, ki bunlar %3 oranındaki kotanın artırılmaması, boş olan kontenjanların doldurulmaması, engelli öğretmen adaylarının atanmaması, ulaşım ve erişim ile ilgili problemlerin çözümlenmemesi, ortez ve protez kullanan engellilerin mağduriyetlerinin giderilmemesi, sık sık değiştirilen rapor yönetmeliklerinden kaynaklanan problemlerin bir çözüme kavuşturulamaması, görme engellilerin imzaları için iki şahit istenmesi ve Noterler Birliği ile bu problemin çözülememesi, engelli sivil toplum kuruluşlarının, bu camiaların üzerinde durduğu ve çözüm beklediği birçok konudan birkaçıdır” diye konuştu.

4-2.jpg

NÜFUSUMUZUN YÜZDE 12,3’Ü ENGELLİ”

Engellilerin “laf değil icraat bekliyoruz” dediğini belirten Kerim Şenel, “İnsanca yaşama, üretime katılma, sosyal devletin bireyleri olma hüviyetini kazanmak istiyor. Gerek merkezi ve gerek de yerel yönetimlerde söz ve karar sahibi olmak istiyor. Yani sadece seçen değil, seçilen de olmak istiyor. Nüfusumuzun yüzde 12,29’u engelli. Takriben 10 milyon engelli vatandaşımız var. Bundan etkilenen dolaylı ve doğrudan yaklaşık 40 milyon insan demek. Neredeyse nüfusun yarısı. Bunları dikkate alarak politika geliştiren siyasetçi; akıllı ve şuurlu siyasetçidir. Saadet Partisi, bu bilinçte ve şuurda olduğunu her dönem ispatlamıştır. Bundan sonra da fırsat verildiğinde bu şuurla ve bu anlayışla engelli camiasının yanında olduğunu gösterecektir” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİ ANNELERİN ENDİŞELERİ”

Engelli annelerin endişelerini dile getiren Şenel, “İçinde bulunduğumuz hafta geleneksel olarak engelli sivil toplumunun farkındalık oluşturması adına, sosyal faaliyetlerinin yoğun olduğu, arz ve taleplerinin etkili ve yetkili mercilere duyurmaları ve de kamuoyu oluşturmak ve seslerini duyurmak adına kutladığı bir haftadır. Ayrıca bu haftaya yakın bir günde yani 8 Mayıs’ta da Anneler Günü olması hasebiyle özellikle engelli annelerini duygu yoğunluğuna sevk etmiş, adeta içini boşaltmasına vesile olmuştur. Her çocuğu olan anne mukaddestir, münevverdir. Lakin engelli annesi cefakâr, fedakâr ve en çok saygı duyulması gerekendir. İki engelli annesinin gönül pınarından dökülen sözleriyle duygu ve düşüncelerini bize şöyle aktardılar: ‘Otizmli çocuğu olan bir annenin yazdıkları aynen şöyle: “Ben bir otistik çocuk annesiyim. Yani, hayata 10-0 yenik başlayan bir çocuğun annesiyim. ‘Anne’ demesini 6 yıl bekledim. Tam 19 senedir tek mücadelem oğlumla olmaktı. Onu topluma tanıtarak kabul ettirmeye çalışmakla oldu. Kreşe kabul etmediler, anasınıfına istemediler, ilkokul öğretmeni kaynaştırma olarak istemedi. Yani hep istemediler bizi. Lafta hepsi empati yaptı ve bizi anlamaya çalıştılar. Ama empatiyle asla olmaz, sadece yaşayan bilir. Tek bir şey isterdim, o da bu çocukların ötelenmemesi... Lakin görüyorum ki bu mümkün değil” ifadelerini kullandı

“ENGELLİ BİREYLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Engelli bireylerin serzenişlerini her fırsatta dile getireceklerini belirten Kerim Şenel, daha sora sözlerini şöyle tamamladı: “Evet, bu her iki annenin de kaygıları, endişeleri ve serzenişleri var. İnanç ve ihlâslarıyla birlikte annelik duygularını da hislerine katarak, manevi dünyada mükâfatlandırılacaklarını umut etmekle birlikte dünya hayatı için çocuklarının geleceğinden endişe ediyor, kaygı duyuyorlar. Bunların ve hatta tüm engellilerin karamsar dünyalarına ışık tutacak ve kaygılarını giderecek yegâne ve tek çözüm; adil düzen, kerim devlet anlayışıdır. Bu anlayış da sadece Millî Görüş kadrolarında var. Bütün problemlerin çözümü için Millî Görüş’ün iktidar olması için çalışmak ve dua etmekten başka çaremiz yok. Gelecek Saadet’le olacaktır. Bu haftanın engellilere ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.