Engellilere Hukuki Hakları Anlatıldı

Engellilere Hukuki Hakları Anlatıldı

Adana’da Adana İş Kadınları Derneği ile Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği ortaklığında yürütülen 'SODES’le Engelleri Aşacağız Projesi' ile engellilere hukuki hakları anlatıldı. Türk-iş Bölge Temsilciliği Konferans Salonu'nda...

Adana’da Adana İş Kadınları Derneği ile Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği ortaklığında yürütülen 'SODES’le Engelleri Aşacağız Projesi' ile engellilere hukuki hakları anlatıldı.

Türk-iş Bölge Temsilciliği Konferans Salonu'nda düzenlenen Adana İş Kadınları Derneği Başkanı Avukat Elif Doğan Türkmen'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta engelliler bilgilendirildi. Avukat Elif Doğan Türkmen, devletin engellilerin her türlü problemini çözmesi ve engelsiz bir yaşam sunması gerektiğini vurguladı. Engelli olmayınca engellilerin sorunlarını çözmenin zor olduğunu ifade eden Türkmen, "Engellilerle ilgili yapılacak projelerde konu ne olursa olsun mutlaka bir engelli olması gerekiyor. Engelli sorunlarının çözümünü üretecek her projede mutlaka baştan sona yer alacak engelliler ile en yüksek verim almak mümkün olacaktır. Bu tür bir çalışma yapılmadığı takdirde, yapılan proje ne kadar iyi olursa olsun yine de sorunlar çıkıyor ve çözüm bazen çözümsüzlük olabiliyor. Çözüm mercilerinde yer alanların bir veya iki gün engelliler gibi örneğin engelli sandalyesinde ya da gözleri görmeyen, kapalı olarak yaşamayı deneyip empati yapmaları, onların yaşamlarındaki engelleri hissetmeleri gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Elif Doğan Türkmen, proje kapsamında vergi indirimi, ulaşım indirimi, engelliler memur seçme sınavı, su indirimi, iletişim indirimleri, engellilerin muafiyetleri, Milli Piyango bayilikleri almada öncelikler, sağlıkta öncelikler ve ayrıcalıklar, eğitimdeki öncelikler, Digitürk ve TTnet gibi kullanımlarda özel indirimler gibi birçok konuda engellilerin hukuki hakları hakkında bilgi verdi.

Umut Dayanışma Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eyrisakal "SODES programı kapsamında ve diğer zamanlarda da derneğimizin yanında olan İŞKAD Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Çoğumuzun bilgi sahibi bile olmadığı bu tür haklarımızı Türkmen sayesinde öğreniyoruz." ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.