Engelliler, Mansur Yavaş İle Yerel Seçimleri Görüştü

Engelliler, Mansur Yavaş İle Yerel Seçimleri Görüştü

Engelli ve Aileleri Çalışma Grubu üyeleri, CHP Ankara Büyükşehir Belediye bBaşkan adayı Mansur Yavaş’ı seçim koordinasyon merkezinde ziyaret etti.

Engelli ve Aileleri Çalışma Grubu üyeleri, CHP Ankara Büyükşehir Belediye bBaşkan adayı Mansur Yavaş’ı seçim koordinasyon merkezinde ziyaret etti. Engellilerin ve ailelerinin sorunlarını bildiren çalışma grubu üyeleri, engellilerin yerel yönetimlerden beklentilerini ve çözüm önerilerini Mansur Yavaş ile paylaştı.

Yerel yönetimlerin sadece gıda yardımı gibi yardımlar yaparak sorunların çözüleceğini düşündüğünü vurgulayan grup üyeleri, engellilerin ve ailelerinin ihtiyaçlarının sadece gıda ve yakacak olmadığını, aynı zamanda insanların sağlığa, özel eğitime, rehabilitasyona, spora, sanata ve istihdama da ihtiyacı olduğunu belirtti. Engelli ve ailelerinin üretmek istediklerini ve istihdama katılmak istediklerine değinen Engelli ve Aileleri Çalışma Grubu, toplumla bütünleşmiş engelli ve ailesinin de kendisini toplumun bir parçası olarak gördüğü bir kentlilik bilincinin oluşması gerektiğini bildirdi.

Engellilerin ve ailelerinin sorunlarını ve çözüm önerileri dinleyen Yavaş, toplumda yaklaşık yüzde 12 gibi bir engelli oranı olduğuna dikkat çekti. Yavaş, “Kentte yaşayan herkesin sorunlarına çözüm üreteceğiz, ama öncelik muhakkak engellilerin olacak. Bir ülkenin gelişmişliğinin en büyük göstergesi engelli vatandaşları için yaptığı hizmetlerdir. Engellilerin sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini en iyi bu durumu yaşayanlar bilir, bu noktada sorunlarınızı sizlerle birlikte çözeceğiz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.