Engelli kızlarına eş bulmak için derneğe başvuruyorlar

Engelli kızlarına eş bulmak için derneğe başvuruyorlar

Aileler, işitme engelli olduğu için evde tutarak korumaya çalıştığı kızlarına Konya İşitme Engelliler Derneği'ne başvurarak evlendirmeye çalışıyor.

 Konya İşitme Engelliler Derneği Genel Sekreteri Ali Arnas yaptığı açıklamada, 230 üyenin bulunduğu dernekte, üyelerin neredeyse tamamını erkeklerin oluşturduğunu söyledi. 
İşitme engelli erkeklerin, kız çocuklarına göre ''daha şanslı'' olduğunu bildiren Arnas, ''Aileler erkeklerin sosyal aktivitelere katılmalarına daha çok yardımcı oluyor, ancak kız çocukları aileleri tarafından sürekli korunmaya çalışılıyor. Çocuklarına zarar geleceği düşüncesiyle sürekli evde tutuyorlar'' dedi. 
Durum böyle olunca kız çocuğunun hiçbir konuda kendisini çok fazla geliştiremediğini ifade eden Arnas, şunları kaydetti: 
''Kız çocukları büyüdüğünde sorunları da artıyor. Özellikle evlilik çağına geldiklerinde. Genelde ilköğretimden sonra aileler işitme ve konuşma engelli kız çocuklarını okula göndermiyor. Eğitimine devam edemeyen kız çocuğu sosyal hayattan büyük ölçüde uzaklaşıyor ve evlenme çağına geldiğinde kendine uygun birisini bulamıyor. Zaten üyelerimiz ilerde sorun yaşanmaması için kendileri gibi engelli bireylerle evlenmek istiyor. Ancak korunmaya çalışılan kız çocuğunun, çevrede yaşıtları evlenince psikolojisi bozuluyor. Agresif ve sinirli oluyor, sıkıntı yaşıyorlar. Hem çocuklarını hayata bağlamaya çalışan hem de çocuklarına sahip çıkacak birilerini arayan aileler bize başvuruyor. Aileler kızlarını evlendirecek kişileri bizim yardımımızla arıyor.'' 
Aileleri ve evlenecek çiftleri tanıştırdıktan sonra aradan çekildiklerini anlatan Arnas, ilerde herhangi bir sorun olursa kendilerinin araya girdiğini bildirdi. 
Arnas, işitme engellilerin bir takım sorunlarının da bulunduğunu belirterek, ''İnsanlar, işitme ve konuşma engelliler işaret diliyle konuştukları için sinirli ve kavgacı olduklarını düşünüyor. Bu kişilerle iletişim kurmak istemiyorlar. Ancak bu düşünce çok yanlış. Çünkü bizler iletişim kurmaya hasret kalmış kişileriz'' diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum