Engelli Gencin Katil Zanlısına Müebbet Hapis Cezası

Engelli Gencin Katil Zanlısına Müebbet Hapis Cezası

Bingöl’de geçtiğimiz yıl Mayıs ayında engelli bir genci öldürerek, ilk duruşmada, “Ben sahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. O deccaldı, sihirbazdı” şeklinde savunma veren katil zanlısına ağırla...

Bingöl’de geçtiğimiz yıl Mayıs ayında engelli bir genci öldürerek, ilk duruşmada, “Ben sahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. O deccaldı, sihirbazdı” şeklinde savunma veren katil zanlısına ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Bingöl’de, babasının marketinde çalışan zihinsel engelli 38 yaşındaki Ahmet Tokuş’u işkence ederek öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Zeyyat B.’nin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, maktulün ailesi ve avukatı katılırken, cinayet zanlısı Zeyyat B. tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevinden SEGBIS vasıtasıyla bağlandı.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Önceki duruşmada, “Ben sahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. O deccaldı, sihirbazdı” şeklinde savunma veren Zeyyat B., 2003’ten beri Multipl skleroz (MS) hastası olduğunu ve depresyon tedavisi gördüğünü belirterek, tahliyesini istedi.

Zanlının ve avukatının tahliyesine yönelik talep, mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme heyeti, sanığın beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan maktulü, tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.