Engel tanımayan milli sporcu

Engel tanımayan milli sporcu

Konyada 7 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonrasında bir ayağı diz üstünden kesilen bedensel engelli sporcu, Osman Yüksel (22), Ümit Mili Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, A Milli Tekerlekli

Konya’da 7 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonrasında bir ayağı diz üstünden kesilen bedensel engelli sporcu, Osman Yüksel (22), Ümit Mili Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, A Milli Tekerlekli Sandalye Badminton Takımı ve A Milli Oturarak Voleybol Takımı’nda olmanın mutluluğunu yaşıyor. Veli (65) ve Gülsever Yüksel (64) çiftinin 5 çocuğunun en küçüğü olan Osman Yüksel’in 1996 yılının Aralık ayında geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatı tamamen değişti. 

 

Kazanın sonrasında bir ayağı diz üstünden kesilen Yüksel, hayata küsmek yerine iki yıl önce profesyonel anlamda spor yapmaya başlayarak yaşama yeniden tutundu. Yüksel,  yaptığı açıklamada, geçirdiği kazanın ardından hayata küsmediğini, ailesinin desteğiyle ve spor sevgisiyle hayata tutunduğunu söyledi. Küçük yaşlarından itibaren sporla ilgilenmeye başladığını, sporun hayatında önemli yeri olduğunu anlatan Yüksel, 2009 yılında çevresindekilerinin de desteğiyle Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na girdiğini ifade etti.

 

Bir yıl sonra Ümit Mili Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na seçildiğini dile getiren Yüksel, antrenörlerinin desteğiyle Tekerlekli Sandalye Badminton oynamaya başladığını açıkladı.  Tekerlekli Sandalye Badminton’da iki yıl üst üste Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Yüksel, “Geçen yıl yapılan müsabakalarda hem tek hem mixde Türkiye şampiyonu oldum. İspanya ve Almanya’da yapılan Badminton turnuvalarına da katıldım. İspanya’da hem teklerde hem mixde üçüncü oldum. Almanya’da ise mixde üçüncü oldum” dedi. Tekerlekli sandalye basketbol ve badmintonun ardından oturarak voleybol oynamaya başladığını da anlatan Yüksel, başarılarının devamının geleceğine inandığını söyledi.

 

DEZAVANTAJLARI, AVANTAJA ÇEVİRDİM

 

Üç ayrı milli takımda forma giymenin mutluluğunu yaşadığını anımsatan Yüksel, paralimpik spor dallarından okçulukta da antrenmanlara başlayacağını bildirdi. Okçulukta Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmek istediğini vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti: “En büyük hayalim okçulukta üst üste olimpiyat şampiyonu olmak. Bunu başaracağıma inanıyorum. Kaza geçirdikten sonra beni tekerlekli sandalyeye bindirmek istemişler. Tekerlekli sandalyeyi ilk gördüğümde, ‘Ben buna mı bineceğim?’ diye ağlamıştım. İçimdeki spor tutkusu sayesinde hayata tekrar tutundum. Şimdi tekerlekli sandalye ile spor yapmak için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Tüm dezavantajları, avantaja çevirdim. Spor camiasında, ‘İyi ki dünyaya sakat gelmişim’ diyen bir çok sporcu vardır. Benimki de onun gibi bir şey. Bedensel engelli olduğum için hiçbir zaman üzülmedim, bu halimle oldukça mutluyum.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.