Enflasyon Korkusu Yaşayan Brezilya, Yedinci Kez Faiz Artırdı

Enflasyon Korkusu Yaşayan Brezilya, Yedinci Kez Faiz Artırdı

Brezilya'da enflasyon baskısının artması üzerine Merkez Bankası, faiz oranlarını yarım puan yükselterek yüzde 10,5 seviyesine çıkardı.

Brezilya'da enflasyon baskısının artması üzerine Merkez Bankası, faiz oranlarını yarım puan yükselterek yüzde 10,5 seviyesine çıkardı. Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana arka arkaya yapılan 7. artışla birlikte ülkedeki faiz oranları 2012 yılından bu yana en üst seviyeye çıktı.

Merkez Bankası Başkanı Alexadre Tombini, ülkedeki enflasyon baskısının son günlerde yaşanan kur artışından ve ulaşım sektörüne yapılan zamlardan kaynaklandığı belirtti.

Brezilya Real'inin USD karşısında aşırı değer kaybetmesinden yola çıkarak böyle bir artış olacağını önceden tahmin eden ekonomistler, yıl ortasında enerji fiyatlarına yapılması beklenen zamlarla birlikte faiz artışının yıl sonuna kadar sürebileceğini düşünüyor.

Ülkenin sanayi otoritelerinden yapılan açıklamada faizlerin sabit ve düşey bir seviyeye indirilmesinin kamu harcamalarının kısıtlanması ve kontrol altında tutulmasıyla doğru orantılı olacağı belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.