Endonezya’da Yüzler, Türkiye’den Gelen Kurbanlar İle Güldü

Endonezya’da Yüzler, Türkiye’den Gelen Kurbanlar İle Güldü

Endonezya'da faaliyet gösteren Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) ve Kimse Yok Mu Derneği, ülke genelinde kestikleri kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Endonezya'da faaliyet gösteren Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) ve Kimse Yok Mu Derneği, ülke genelinde kestikleri kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Yaklaşık 30 bin aileye dağıtılan kurbanlar, fakir halkın yüzünü güldürdü.

Kurban kesim ve dağıtımı başkent Cakarta ile birlikte Açe, Bandung, Semarang, Banjarmasin, Depok, Yogyakarta şehirlerinde yapıldı. Kurban kesimine Endonezya'daki Türk işadamları ve öğretmenlerin yanı sıra ülkenin önde gelen politikacıları ve dini liderleri de katıldı.

“TÜRKİYE'DE GÜZEL MÜSLÜMANLAR VAR”

Endonezya'nın en büyük ikinci cemaati Muhammadiyah lideri Din Syamsuddin de PASİAD'ın düzenlediği kurban kesimi ve et dağıtım çalışmasına katıldı. Syamsuddin, Muhammadiyah cemaati adına PASİAD’a ve Türk halkına teşekkür etti. Din Syamsuddin, ''Bizim ülkemizde çok güzel okullar kurarak güzel işler yaptınız. Büyük başarılar kazandınız. Şimdi de Türkiye'den gelen kurbanları kesiyor ve dağıtımını yapıyorsunuz. Bu Türkiye'de güzel Müslümanların olduğunu ve aramızdaki bağın halen güçlü olduğunu gösteriyor.'' dedi.

Endonezya’nın tanınmış siyasetçilerinden ve eski Meclis Başkanı Hidayat Nur Wahid de her yıl olduğu gibi Türkiye'den gelen kurbanların kesim ve dağıtım çalışmalarında yer aldı. Wahid, kurban dağıtım çalışmalarından dolayı Kimse Yok Mu ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.

Türk hayırseverler tarafından organize edilen kurban dağıtımında her yıl bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunun belirten Wahid, “Endonezya da Türkiye gibi Müslüman bir ülke. Ama kurban kesimine gerektiği kadar önem veremiyoruz maalesef. PASİAD ve Kimse Yok Mu dernekleri sayesinde biz de kurban kesmenin ve dağıtmanın ehemmiyetini daha iyi anlamaya başladık. Belki ileriki yıllarda biz de başka muhtaç ülkelere kurban yardımında bulunacağız. Böyle organizasyonların sayısının artması için emeği geçenlere dua ediyorum. Bu yapılanlara vesile olan herkese teşekkür ediyorum.'' İfadelerini kullandı.

PASİAD’ın Endonezya Şubesi Genel Sekreteri Hüseyin Kan, her yıl kurban bayramının ilk gününden itibaren kurban kesimi ve dağıtımı organizasyonları yaptıklarını söyledi. Kan, bayram namazından sonra başlayan çalışmaların bazen bayramın üçüncü gününe kadar sürdüğünü ifade etti. Uzun yıllardır Endonezya'da olduğunu belirten Hüseyin Kan, ''Çok sayıda öğretmen ve gönüllü arkadaşlarımız ile yoğun bir çalışma ile kurban bayramını değerlendiriyoruz. Sayıları 10 binlere ulaşan insan bu çalışmalar sayesinden evine kurban eti götürebiliyor. İnanıyorum ki, akıttığımız terler ve kurban kanları ile ülkemiz için de çok daha sağlam bağlar kurulacak ve dünyanın muhtaç olduğu yardım ve dayanışma ruhu yeniden dirilecektir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.