Enderun’da dünya şampiyonluğu gururu yaşanıyor

Enderun’da dünya şampiyonluğu gururu yaşanıyor

Enderun Fen ve Anadolu Lisesi’nde Ezgi Kılıç gururu yaşanıyor.Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda milli sporcu Ezgi Kılıç, 3 altın madalya kazandı.

Milli sporcu Ezgi Kılıç kızlar 40 kiloda podyuma çıktı. Koparmada 55 kilo, silkmede 70 kilo, toplamda 125 kiloluk derecesiyle 3 altın madalya kazanan Ezgi, dünya şampiyonluğunu elde etti. Milli halterci, silkme ve toplamda Avrupa rekoru kırdı.

Müsabakanın ardından açıklamada bulunan Ezgi Kılıç, şampiyonaya çok iyi hazırlandığını belirterek, “Suudi Arabistan’da Türk Bayrağını dalgalandırdığım ve İstiklal Marşı’nı dinlettirdiğim için çok mutluyum. Antrenörlerime, Kulübüme, Okuluma ve bana destek veren federasyon başkanımız Tamer Taşpınar’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek adına var gücümle çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

ENDERUN’DAN ŞAMPİYON SPORCUYA KUTLAMA

Enderun Fen ve Anadolu Lisesi sporcunun başarısından dolayı kutlama mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi: Öğrencimiz Ezgi Kılıç, Suudi Arabistan’ ın Cidde şehrinde başlayan ‘‘Yıldızlar Dünya Şampiyonası’’ nda 40 kg’da yarışarak Koparmada 55 kg, Silkmede 70 kg ve Toplamda 125 kg kaldırarak 3 altın madalya ile dünya şampiyonu olmuştur. Aynı zamanda Konya TOHM Sporcusu olan öğrencimiz Ezgi Kılıç’ a başarılarının devamını diler; kendisini yetiştiren hocalarına da şükranlarımızı sunarız.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.