En Uzun Yürüyüş Platformuna Koruyucu Bariyerler Yapılıyor

En Uzun Yürüyüş Platformuna Koruyucu Bariyerler Yapılıyor

Çorum İl Özel İdaresi tarafından kentin önemli turizm değerlerinden ve aynı zamanda Türkiye'nin en uzun yürüyüş platformu olan İncesu Kanyonu Yürüyüş Platformu'na, taş düşmelerine karşı çelik filelerden oluşan koruyucu bariyer yapılıyor....

Çorum İl Özel İdaresi tarafından kentin önemli turizm değerlerinden ve aynı zamanda Türkiye'nin en uzun yürüyüş platformu olan İncesu Kanyonu Yürüyüş Platformu'na, taş düşmelerine karşı çelik filelerden oluşan koruyucu bariyer yapılıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, 2011 yılında İl Özel İdaresi tarafından başlatılan proje kapsamında gerçekleştirilen Çorum Ortaköy İncesu Kanyonu Hitit Yolu Yürüyüş Parkuru'ndaki Yürüyüş Platformu'na taş düşmelerine karşı koruyucu bariyerler çekildiğini söyledi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan proje kapsamında, İl Özel İdaresi ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile bin 700 metre uzunluğundaki İncesu Kanyonu Yürüyüş Platformu'nun 2012 yılında tamamlandığını ifade eden Arslan, ''Platformun taş düşme riski taşıyan 900 metrelik bölümüne çelik kafes tel örgülerden ve taşıyıcılardan oluşan koruyucu bariyerler yapılıyor. Bu proje dışında diğer bir proje dahilinde kanyon girişinde çevre düzenlemesi çalışmaları da devam ediyor.'' dedi.

Bu kapsamda kamelyalar, barbeküler ve prefabrik büfeler konulduğunu, tüm bu çalışmaların 2 ay içerisinde tamamlanacağını söyleyen Arslan, böylece 2011 yılında başlanan ve 5 alt bileşenden oluşan İncesu Kanyonu Projesi'nin tamamlanmış olacağını ve kanyonun tamamının en son tamamlanmış haliyle ziyaretçilerin hizmetine sunulacağını dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.