En hareketli takım Buca

En hareketli takım Buca

Turkcell Süperi ligde, transferde 10 gün geride kaldı. 10 Haziran’da başlayan transfer döneminin en faal takımı, kadrosunu 10 futbolcuyla takviye eden Bucaspor oldu. Konyaspor bu süreçte 5 transfer yaptı

Turkcell Süper ligde, 10 Haziran’da başlayan transfer döneminin en faal takımı, kadrosunu 10 futbolcuyla takviye eden Bucaspor oldu. Konyaspor’un 5 futbolcuya imza attırdığı ve bir futbolcuyla da anlaştığı transferde, Antalyaspor 8, Gençlerbirliği 7 futbolcuyla anlaştı. Galatasaray ise transferde henüz imza attırmadı.

Transferin ilk 10 gününde toplam 75 futbolcunun kulüp değiştirdiği Süper ligde, 4 büyüklerden Galatasaray transferde sessiz kalırken, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor bir’er, futbolcuya imza attırdı. Trabzonspor ayrıca, Diyarbakırıspor’dan transfer ettiği Barış ile hafta içerisinde sözleşme imzalayacak. Şampiyon adaylarından Beşiktaş Portekizli Ricardo Queresma, Fenerbahçe; Chelsea’den Miroslav Stoch, Trabzonspor ise, Polonya’dan stoper Arkadiusz Glowacki’yi renklerine bağladı.

Ligi şampiyon kapatan Bursaspor, Arjantin’den Frederico İnsua ve Fenerbahçe’den Wederson ile kadrosunu güçlendirdi. Yeşil-beyazlılar İvankov ile de sözleşme yenilediler. Trabzonspor ise, Kayserispor’da geçen sezon gol kralı olan Makukula ile ilgileniyor.

Süper lige bir yıl aradan sonra yeniden dönen Konyaspor; Diyarbakırspor’dan Bassim Abbas, Adnan ve Burak, Belçika liginden Mahamoudou Kere, Mersin’den Caner’i transfer etti. Yeşil-beyazlılar, 2 yıl için anlaşma sağladıkları Kayserisporlu Hakan Aslantaş’a ise hafta içerisinde imza attıracaklar.

Buyıl şampiyonluk mücadelesi vermeye hazırlanan Ankaragücü; Samsunspor’dan Turgut Doğan Şahin, Manisaspor’dan Güven, Polonya’dan Zewlakow, Kayserispyor’dan Aydın’ı transfer etti. Geçen yıl kadroda kiralık olarak bulunan Fransız futbolcu Roberto Vittek’in de bonservisini alan sarı-lacivertli yöneticiler, Galatasaray’lı Uğur’un transferi için görüşmelerini sürdürmekte.

Başkent’in bir diğer takımı Gençlerbirliği; transferde genelde genç futbolcuları tercih etti. Kırmızı-siyahlılar, Samsunspor’dan Oktay, Arnavutluk’tan Bekim Balas ve Debatik Curri, Elazığspor’dan Haluk, Hırvatistan’dan Ermin Zec, Hollanda’dan gurbetçi Mehmet Aygün ve İskoçya’dan Billy Mehmet’i transfer ederek kadrolarını takviye ettiler.

Transferde 10 futbolcuyu renklerine bağlayan Bucaspor’un ardından, 8 futbolcuya imza attıran Antalyaspor ikinci sırada yer aldı. Ligin yeni takımı Bucaspor’un transferleri şunlar: İbrahim Dağaşan ve Musa Aydın (Sivasspor), Atakan (Kocaelispor), Carlos (Portekiz), Victor Mendy (Senegal), Tomas (Bursaspor), Oğuz (Darıca GB), Ergun (Malatya), Serkan Atak (Hacettepe), Jerko Leto (Hırvatistan).. Antalyaspor’un yeni transferleri de şöyle: Tuna ve Yenal (Bursaspor), Gregory Proment (Fransa), İvan Dadeljic (Gençlerbirliği), Deniz Barış (Fenerbahçe), Erhan Güven (Beşiktaş), İlkem (Ankaragücü), Kerem (Gençlerbirliği).

Turkcell Süper ligde yer alan diğer takımların yeni transferleri ise şöyle. Gaziantepspor: Şenol Can (Antalyaspor), Elyasa (Ankaragücü), Mehmet Yılmaz (Eskişehirspor), Tomas (Rusya-Galatasaray’ın eski futbolcusu), Karcemarsks (Litvanya-kaleci). Eskişehirspor: Batuhan (Beşiktaş), Burhan (Gençlerbirliği), Emre Aygün (Ankaragücü), Tunay Acar ve Salih Altın (Almanya).

Pazarspor’dan Can ve Zonguldakspor’dan Cenk Şahin isimli iki genç futbolcuyu renklerine bağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da bir veya iki şabancı futbolcu daha alınarak transfere son nokta konulacak. Ligin yeni takımlarından Karabükspor, kadrosunu Gençlerbirliği’nden Tozo, Antalyaspor’dan Murat Ceylan, Denizlispor’dan Angelov ve Hırvatistan’dan kaleci Tomiç ile takviye etti. Geçen yılki kadrosundan İbrahim, Musa, İvankov, Yasin gibi futbolcularla yolunu ayıran Sivasspor’un transferleri: Mehmet Nas (Manisaspor), Ceyhun Eriş (İsveç 2. ligi) ve Giresunspor’dan Suarez.. Ligde geçen yıl son haftalarda kalan Manisaspor yönetimi işi sıkı tutarak kadroyu kaliteli futbolcularla takviye etti. Buna göre, Trabzonspor’dan Ömer Aysan, Gençlerbirliği’nden Kahe, Ankaragücü’nden Semavi ve Bozhüyükspor’un genç futbolcusu Ahmet İlhan yeni sezonda Manisaspor formasını giyecek.

Teknik direktörlüğe Şota getirilen Kayserispor’da ise kadro; Fenerbahçe’den Ali Bilgin, Gürcistan’dan Alexander, Kasımpaşa’dan Moritz ile güçlendirildi. İskoçya liginden Kris Boyd ile de görüşmeler son aşamaya geldi. Kasımpaşa’nın transferleri de şöyle: Sarmov ve Dimitrov (Bulgaristan), Ersen Martin (Manisaspor), Hüseyin (Etimesgut Şekerspor), Seyit Güner (Belçika) ve Rahim Sabah (Gana).

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.