En güzel başlangıç

En güzel başlangıç

Konya’yı bu yıl beşinci kez TBL’de temsil eden Torku Konyaspor Basketbol, kulüp tarihindeki en başarılı başlangıcını yaptı.

Torku Konyaspor ismi ile ilk kez mücadele ettiği Türkiye Basketbol Ligine deplasmanda Trabzonspor Medical Park karşısında aldığımız galibiyetle başlayan yeşil-beyazlı ekip,  daha sonra ise  içsahada oynadığı ilk maçta Tofaş’ı da mağlup ederek ikide iki yaptı. Pınar Karşıyaka, Galatasaray Liv Hospital ve uzatma periyodu sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yenilen Torku Konyaspor  bu yenilgi serisini  yine iç sahada oynadığı Rönesans TED Ankara Kolejliler galibiyeti ile sonlandırdı.

Yeşil-beyazlı ekibin ligin yedinci haftasında rakibi üst üste 3 maçını kazanan Uşak Sportif’ti. Çok zorlu bir deplasmanda, rakibine sadece bir kez skor üstünlüğünü ele geçirme fırsatı veren Torku Konyaspor, evine kazanarak dönmeyi başardı ve 7 maç sonunda elde ettiği 4 galibiyetle puanını 11’e çıkarttı.

Ligin sayı lideri Troy De Vries ve blok lideri  Sean Williams kralını kadrosunda bulundururken, ribaunt liderliğinde de Sean Williams 7 hafta boyunca ilk 3 sırada yer aldı, verimlilik puanı hesaplamasında da bu iki oyuncu ilk üç isim arasında kendisine yer buldu.

 Tüm bunlarla birlikte ligdeki 16 takım arasında en skorer takım olma unvanını da elinde bulunduran Torku Konyaspor TBL’de mücadele ettikleri diğer 4 sezonla kıyaslandığında elde ettiğimiz 4 galibiyet en başarılı sezon başlangıcı olarak tarihe geçti.

Yeşil-beyazlı ekip 7 haftalık süre sonunda ilk kez TBL’de mücadele ettiği 2006-2007 sezonunda 2 (Tekelspor ve Pınar Karşıyaka), 2007-2008 sezonunda 3 (Antalya BŞB, Banvit, Oyak Renault), 2008-2009 sezonunda 3 (Casa TED Ankara Kolejliler, Erdemir, Banvit), 2013-2014 sezonunda ise 3 galibiyet (Royal Halı Gaziantep, Türk Telekom ve Aliağa Petkim) almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.