'En Güzel Aile Hatırası’na Altın Ödülü

'En Güzel Aile Hatırası’na Altın Ödülü

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından başlatılan ‘Hazinemiz Ailemiz’ projesi kapsamında düzenlenen ’En Güzel Aile Hatıraları’ kompozisyon yarışmasında 'Duvarlarla Hasbihal' isimli çalışmasıyla birinciliği elde eden İbrahim...

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından başlatılan ‘Hazinemiz Ailemiz’ projesi kapsamında düzenlenen ’En Güzel Aile Hatıraları’ kompozisyon yarışmasında 'Duvarlarla Hasbihal' isimli çalışmasıyla birinciliği elde eden İbrahim Şaşma isimli katılımcı tam altın ödülünün sahibi oldu.

'Hazinemiz Ailemiz’ projesi kapsamında düzenlenen ’En Güzel Aile Hatıraları’ kompozisyon yarışması ödül töreni Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Törene Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, kompozisyon değerlendirme jürisinde yer alan İnönü Üniversitesi Türkçe Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İlhan Erdem, Türkçe Öğretmeni Naci Eroğlu, Gazeteci- Yazar Mehmet Zeki Dinçarslan ve çok sayıda yarışmacı katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekretri Av. Ali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, toplumun en temel birimi olan ailenin korunması gerektiğinin altını çizdi. Konsey olarak bu kapsamda 'Hazinemiz Ailemiz' projesini hayata geçirdiklerini anlatan Yıldırım, “Ailenin önemi hakkında farkındalık oluşturmak için birbirinden farklı birçok etkinlik yaptık. En Güzel Aile Hatıraları kompozisyon yarışması da bunlardan biri oldu. Yarışmaya il içinden ve il dışından yoğun katılım gerçekleşti. Bu bizi mutlu etti.“ dedi.

Her katılımcının aile havuzuna değer katan bir pırlanta olduğunu kaydeden Yıldırım, “Bütün katılımcılara ve jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Jüri adına konuşan Türkçe Öğretmeni Naci Eroğlu, değerlendirme yaparken jüri heyetinin çok zorlandığını, birbirinden güzel birçok eserin bulunduğunu söyledi. Titiz bir çalışma yaptıklarını belirten Eroğlu, “Her eser ayrı bir güzellik. İşte bu güzellik yine aile şemsiyesi altında çıkmaktadır.” dedi.

Yarışmada Duvarlarla ‘Hasbihal’ isimli kompozisyon eseriyle İbrahim Şaşma birinciliği elde ederek tam altın ödülünün sahibi oldu. Derya Ödemiş, ‘Kocaman Bir Poşette Mandalina’ isimli eseriyle ikinci olarak yarım altın aldı. Nesrin Yaylar da ‘Bir Kaderden Geçen Bin Sevgili Hayatlar’ isimli çalışmasıyla çeyrek altın ödülü aldı. Hakan Yağız Bozdemir ise ‘İki Ceviz Bir Babam’, Muhammed Kılınç ‘Gözlerden Süzülen Tebessümler’, eserleriyle çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Genel Sekreteri Ali Yıldırım tarafından da jüri üyelerine ‘Aile’ temalı ulusal fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü kazanan fotoğraf hediye edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.