Emrullah İşler: Bu Bir Yargı Süreci

Emrullah İşler: Bu Bir Yargı Süreci

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yapılan gözaltılarda hukukun gözetilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Çamlıdere’deydi. Belediye ziyareti sonrasında açıklamalarda...

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yapılan gözaltılarda hukukun gözetilmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Çamlıdere’deydi. Belediye ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan İşler, polislere yönelik operasyonları değerlendirdi. İşler, ”Bu bir yargı süreci. Gözaltılar var, sorgulamalar yapılacak. Belki tutuklama talepleri olacak, onu bekleyip neticeyi göreceğiz. Ama bu konu malumunuz yasa dışı dinlemelerle ilgili. Yüz binlerce insanın yasa dışı yollarla dinlendiği artık bu herkesin malumu olan bir şey. Bu doğrultuda yapılan araştırma, inceleme ve soruşturma neticesinde bu tür operasyonlar yapılıyor. Tabi ki yargı bağımsızdır. Kararını verecektir. Bekleyip neticeyi göreceğiz. Biz ümit ederiz ki kimse mağdur edilmesin. Suçlu ile suçsuz birbirinden ayrılsın. Mağduriyetler yapılmasın.” ifadelerini kullandı.

"ATEŞKES BOZULMASIN"

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını da değerlendiren İşler, yapılan 72 saatlik ateşkesin bozulmamasını temenni ettiklerini söyledi. İşler, ”Önceden de ilan edildi ama ilandan hemen sonra bozuldu. Umarım bu seferki kalıcı olur. Gazze’deki görüntüler gerçekten İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki görüntüleri andırıyor. Savaş 5-6 yıl sürmüştü ama her yer harabe haline gelmişti. İsrail 20 günde Gazze’yi harabe haline getirdi. Binlerce ev yıkıldı ve bu mağduriyetlerin, ölümlerin hesabı sorulmalı. İsrail bunun hesabını vermeli, uluslararası kamuoyu bunun hesabını sormak zorunda. Aksi taktirde bu coğrafyaya barış hiçbir zaman gelmeyecek. Dünyanın bu yaşananlardan sonra artık bir İsrail sorunu var. Bu sorun çözülmedikçe Ortadoğu’ya ve dünyaya barış gelmeyecek.” diye konuştu.

"GÜMRÜKLERDE OY KULLANMA DEVAM EDİYOR"

Gümrük kapılarında yapılan oy kullanma işlemlerinin devam ettiğini söyleyen İşler, yaptıkları son açıklamadan bu yana oy kullananların sayısının arttığını belirti. İşler, şöyle dedi: ”26 Temmuz’dan 4 Ağustos’a sabah itibarine kadar 152 bin vatandaşımız gümrük kapılarında oy kullanmıştı. Üzerinden 24 saat gibi bir süre geçtikten sonra aşağı yukarı 18 bin gibi bir artış söz konusu. Sabah 10.20 itibariyle bana iletilen rakam 170 bin 516 vatandaşımız gümrük kapılarında oy kullandı. Önümüzde daha 5-6 gün var, bu sürede bu sayının 250 binleri geçeceğini tahmin ediyorum. Yurt dışındaki oylarla birlikte topladığımız zaman da 500 bine yakın bir rakamı bulacağını düşünüyorum.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.