Emniyet ve spor elele çalışıyor

Emniyet ve spor elele çalışıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, “Toplum Destekli Polislik Projesi” kapsamında spor federasyonlarıyla işbirliğini artırırken, sokakta potansiyel tehdit oluşturabilecek çocukları da spor aracılığıyla topluma kazandırmayı hedefliyor.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç, yaptığı açıklamada, çocuk ve gençlerin yaşları itibariyle spora daha fazla ilgi duyduklarını kaydetti.

Sporun enerjisinden yararlanmak istediklerini ve bu kapsamda da badminton, güreş, judo ve kuraş, atletizm, karate, aikido ve budo sanatları, masa tenisi, avcılık ve atıcılık, modern pentatlon ve tenis federasyonuyla işbirliği protokolü imzaladıklarını belirten Kılınç, futbol, sualtı sporları, bisiklet ve tekvando federasyonlarıyla da işbirliği protokolü imzalama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

İşbirliği çalışmalarının bir yıl önce başladığını dile getiren Kılınç, şunları söyledi: “Vatandaş ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Vatandaş da sorununu daha rahat bir şekilde bize ulaştırabilmeli. Polisle vatandaş arasındaki resmi duvarı kaldırmak istiyoruz. Vatandaş polis merkezine kendi yeri gibi giderek, bir bardak soğuk suyunu içebilmeli. Diğer taraftan kimsesiz ve aile ortamı dışında kalmış, kontrolsüz yaşayan birçok çocuğumuz var. Bunlar bir araya gelerek, birisinin yaptığı yanlışı diğerleri de yapabiliyor. Biz çocukları spora, el beceri kurslarına yönlendirmek istiyoruz. Sokakta tehdit oluşturabilecek çocuklara sporla daha rahat ulaşabileceğiz. Spor, gençlerle polis arasında bir köprü görevi yapacak.”

Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki kentlerde görev yapan emniyet birimlerinin terör ve sosyal projeleri aynı anda büyük başarıyla yürüttüğünü ifade eden Kılınç, “Proje, başarıya ulaştıkça renklenecek ve çeşitlenecek. Çünkü spor fazla masraf gerektirmiyor. Ayrıca spor, ulaşmaya çalıştığımız yaş grubunun da ilgisini çekmektedir. Gençlere spor daha cazip gelmekte. Biz de bunu olumlu yönde kullanmalıyız ve çocuklarımızı tehlikelerden uzak tutmalıyız” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.