Emniyet kemerini ihmal etmeyin!

Emniyet kemerini ihmal etmeyin!

Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulunan Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Öğretmeni Mehmet Uçar, “Araç içinde sürücü, ön yolcu ve arka yolcular da dahil olmak üzere herkes emniyet kemerini bağlamalı. Bayram yasa dönmesin” dedi

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte trafik kazalarında gözle görülür oranda bir artış yaşandı. Konya'da son birkaç gün içinde meydana gelen kazalarda 6 kişi hayatını kaybetti. Bayram tatili Cuma günü öğleden sonra başlıyor. Tatil nedeniyle sürücüler yine yola çıkacak. Her bayram ise yollar kan gölüne dönüyor. Bu bayram can kayıplarının yaşanmaması için uzmanlar yine uyarılarda bulunuyor. Kurban Bayramının yasa dönmemesi için, trafik kurallarına uyulması ve aceleci davranılmaması gerekiyor. Tatil yerine bir an önce ulaşmak isteyen bazı sürücülerin trafik kurallarına uymaması nedeniyle de çok sayıda trafik kazası meydana geliyor.

YOLA ÇIKMAK İÇİN ACELE ETMEYİN

Yola çıkacak olan sürücülere uyarılarda bulunan Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Öğretmeni Mehmet Uçar, bayram tatili yolculuğuna yorgun ve uykusuz çıkılması durumunda kötü sonuçların ortaya çıkabileceğine vurgu yaptı. Sürekli araba kullanılmaması gerektiğini aktaran Uçar, “2-3 saatte bir kısa mola verilmeli. Kısa molalarda uyku kaçırıcı kola, çay ve kahve gibi içecekleri tercih edilmeli, uyku veren süt, yoğurt, ayran gibi gıdalardan ve aşırı yemekten kaçınılmalı. Uykunuzun geldiğini anladığınızda mola vermeniz daha sağlıklı olacaktır” dedi. Uçar, “Yolculuk öncesi normalden erken yatmak, geç yatmak gibi düzen bozucu hareketlerden kaçının. Alışık olduğunuz uyku düzenini korumaya dikkat edin. Gün içinde trafik kurallarınca belirlenmiş sürelerin üzerinde araba kullanmamaya dikkat edin. Kurban Bayramı’nda yola çıkmak için acele etmeyin. Gece uyuyamadıysanız, uyuyamadığınız uykuyu sabah uyuyarak telafi etmelisiniz” şeklinde konuştu.

EMNİYET KEMERİNİ YOLCULARIN HEPSİ TAKMALI

Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Öğretmeni Mehmet Uçar, daha sonra şunları kaydetti: “Mutlaka emniyet kemerinizi bağlayın. Araç içinde sürücü, ön yolcu ve arka yolcular da dahil olmak üzere herkes emniyet kemerini bağlamalı. Araç yaşam bölümünde eşya taşımamaya dikkat edin. Eşyaları bagaja koyun. Yaşam alanında sadece yolcular olsun. Aracınızın genel kondüsyonun iyi olduğundan emin olun. Bakımsız ya da bakımı yaklaşan otomobille yola çıkmayın. Klimanızı açın, serin otomobilde seyahat edin. Güneş gözlüğünüz mutlaka gözünüzde olsun. Yedek lastiğinizi kontrol edin, hava basıncı ideal seviyeye getirin.”

TAKİP MESAFESİNİ KORUYUN TELEFONDAN UZAK DURUN

“Yolculuk boyunca cep telefonu ve dikkat dağıtıcı mobil cihazları kullanmayın gerekli olan durumlarda aracınızı uygun bir alana çekerek mola verip, bu şekilde kullanın” diyen Uçar, son olarak şöyle konuştu: “Aileniz ve sevdiklerinizle güzel ve keyifli bir tatil için yola çıktığınızda trafik kurallarına uymak yol güvenliği konusunda bilinçli bir sürücü olduğunuzun da göstergesi olacak. Keyifli ve unutulmaz bir bayram tatiline çıkarken ve dönüşte, en basiti bile önem arz eden bu kurallara uymayı ihmal etmeyin. Takip mesafesini korumaya özen gösterin.”

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum