Eminönü'nde Mescid-i Aksa Protestosu

Eminönü'nde Mescid-i Aksa Protestosu

Eminönü'nde İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa’ya yapılan baskını protesto eden bir grup, eylem yaptı. Göstericiler ‘Alçak Siyonistler Mescid-i Aksa’dan defolun!’, yazılı pankart açarak ‘Aksa canımız feda olsun kanımız’...

Eminönü'nde İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa’ya yapılan baskını protesto eden bir grup, eylem yaptı. Göstericiler ‘Alçak Siyonistler Mescid-i Aksa’dan defolun!’, yazılı pankart açarak ‘Aksa canımız feda olsun kanımız’ sloganları attı.

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya ayakkabıları ile girerek uyguladığı şiddeti protesto eden Eğitim İlke Sen üyesi bir grup, Eminönü Meydanı’nda toplandı. ‘İsrail’in kalkanı Kürecik NATO radarı sökülsün’, ‘Yıllık 5 milyar dolarlık ticaret kesilsin’, ‘Alçak Siyonistler Mescid-i Aksa’dan defolun!’, ‘İstanbul’dan Kudüs’e direnişe bin selam’ yazılı pankart ve döviz açan grup, ‘Aksa canımız feda olsun kanımız’ sloganları attı.

Kudüs’ün tüm Müslüman ve ezilen halkların sembolü olduğunu belirten Eğitim İlke Sen üyesi Ahmet Örs, “Alçak Siyonistler Mescid-i Aksa’dan defolun.’ diyoruz. Çünkü Mescid-i Aksa’ya postalları ile girdiler. Kur'an-ı Kerim ve kutsallarımıza bir kez daha saygısızlık yaptılar. Peki bununla nasıl mücadele edeceğiz? Türkiye her geçen yıl İsrail ile ilişkilerini sürdürmekte. Yıllık 5 milyar dolar ticaret hacminden bahsediyoruz. Kürecik’teki NATO üssü de İsrail’i korumaya yöneliktir. Bu yüzden bizler somut adımlar atmalıyız.” dedi.

İsrail’in Müslümanların kutsallarını ayaklar altına alacak kadar ileriye gittiğini ifade eden Selim Sezer ise yapılan saldırının tüm insanlığa karşı yapıldığını dile getirdi.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.