Emine Bozkurt 2014 Ap Seçimlerinde Aday Olmayacağını Açıkladı

Emine Bozkurt 2014 Ap Seçimlerinde Aday Olmayacağını Açıkladı

Avrupa Parlamentosu'nda 10 yıla yakın bir zamandır Sosyal Demokrat Grupta Hollanda İşçi Partisi'nden (PvdA) milletvekili olarak görev yapan Emine Bozkurt, 2014 yazında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olmamaya karar verdiğini açıkladı.

Avrupa Parlamentosu'nda 10 yıla yakın bir zamandır Sosyal Demokrat Grupta Hollanda İşçi Partisi'nden (PvdA) milletvekili olarak görev yapan Emine Bozkurt, 2014 yazında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olmamaya karar verdiğini açıkladı.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) siyasi yapılanması içerisinde gerçekleştirdiği milletvekilliği sırasında edindiği tecrübe ve bilgi birikimini bundan böyle uluslararası ilişkiler, adalet ve insan hakları alanı içerisinde başka kulvarlarda sürdürmeyi hedefleyen Bozkurt, şöyle konuştu: "2004 senesinden bu yana sürdürdüğüm milletvekilliğim sırasında partimin uluslararası ilişkiler, adalet, temel haklar ve kadın hakları konusundaki sözcüsü olarak bu konularda pek çok yasa, rapor, ilke kararı ve soru önergesi üzerinde çalıştım. AP'nin Bosna Hersek Dostlar Grubu'nun kurucusu ve başkanı olarak bu ülke ile ilgili, özellikle anayasa reformları ve savaş sırasında cinsel şiddet mağduru olan kadınlar ile ilgili olarak, yaptığım çalışmalar Bosna Hersek tarafından da her zaman yapıcı ve faydalı bulundu."

ÇALIŞMALARI TÜRKİYE ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTIRDI

Türkiye ile ilgili çalışmalarının milletvekilliğinin çok önemli bir bölümünü kapsadığını söyleyen Bozkurt, Avrupa Parlamentosu'nun dış ilişkiler komitesinin üyesi olarak yıllardır AP'de çalışmalarını Türkiye üzerinde yoğunlaştırdığını söyledi. Bozkurt "Bunlar içinde en çok gurur duyduğum, Türkiye'de kadın hakları konusunda yazmış olduğum 3 rapor. Bu raporları, Türkiye'deki hükümet üyeleri, diğer yetkililer ve sivil toplum kuruluşları ile sürekli fikir alış verişinde bulunarak yazdım, Avrupa Parlamentosu'nda hep büyük destek ile kabul edildiler ve özellikle sonuçları açısından beni çok gururlandırdılar. Raporlarımda dile getirdiğim hususların Türkiye tarafından ciddiyetle ele alındığını ve bu konularda iyileştirmeler yapıldığını gördüm. Bunun yanı sıra, Parlamento'nun yıllık Türkiye raporlarında ve Türkiye için önem teşkil eden vize ile ilgili raporlarda dengeli ve adaletli metinler ortaya çıkması için her zaman çok çaba sarf ettim. Ayrıca Avrupa´da yaşayan Türk vatandaşlarının sosyal güvenlikleri konusunda aleyhte yasa metinleri çıkmaması için gösterdiğim gayretlerime Parlamento'daki diğer milletvekili arkadaşlarımı da konu hakkında toplantılar düzenlemek gibi yollarla bilgilendirerek dahil ettim."

'MALİ YOLSUZLUKLAR VE ÇOCUK İSTİSMARI ÜZERİNE GİTTİM'

Avrupa'da mali yolsuzluklar ile başa çıkmak üzere hazırlanan yasada raportör olarak görev yapmış olan Bozkurt, bu yasa ile Avrupa'da ekonomik krize girilmesine neden olanların hak ettikleri cezalara çarptırılmasını mümkün kılan adımların atılmasını sağladı. Ayrıca kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanı konusunda üzerinde çalışmalarda bulundu. Çocuk istismarı ile mücadele konusunda vermiş olduğu önerilerin Avrupa Birliği tarafından kabul edilmesi ile bu konuda Avrupa çapında büyük yol kat edildiğini söyleyen Emine Bozkurt, yasalaşan önerilere göre çocukları istismar etmekten hüküm giymiş kişilerin Avrupa çapında bir daha çocuklarla çalışamaması güvence altına alınmış olunduğunu ifade etti. Bozkurt, "Buna göre çocuklar ile çalışmayı gerektiren işlerde bundan böyle her zaman bir iyi hal belgesi alınması gerekiyor ve bu belgenin alınmasında AB ceza kayıt sistemi taranıyor. Böylece çocukları istismar etmekten hüküm giymiş olanlar, ülke değiştirerek çocuklarla çalışmaya devam edemiyorlar." dedi.

PARTİ İÇİNDE AKTİF ROL ALACAK

Emine Bozkurt sözlerine şöyle son verdi: " Tüm bu konularda geçtiğimiz 10 sene içerisinde pek çok başarı elde ettik ama yapılması gereken daha çok şeyler var. Bu sebeple benim için büyük önem taşıyan bu konular üzerinde çalışmaya Avrupa Parlamentosu'ndan ayrıldıktan sonra da etkin pozisyonlarda devam edeceğim. Partimde, Avrupa seçimleri için aday listelerinin hazırlanması aralık ayına kadar devam edecekken şimdiden aday olmayacağımı açıklamamın özel bir nedeni de aday olmayı düşünenlere hala vakit varken yardımcı olabilmek. Gençlerin politikada yer almalarını çok önemsiyorum ve bu konuda gençlerin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.