Emeklinin hakkında ittifak yok

Emeklinin hakkında ittifak yok

İttifakla gündemde olan iki partiden, MHP’li vekilin Meclis’e sunduğu, “emekli maaşları düşüyor, 600 lira aylık alan emekliler perişan” önergesi, AKP’li vekillerce reddedildi.

“Cumhur” yani sözlük anlamıyla “halk” ittifakının iki kanadı emeklinin “çalıştıkça düşen maaşı” nedeniyle Meclis’te karşı karşıya geldi. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in, “600 lira maaş alan emekli var. 2016’da emekli olan, 2017 yılında emekli olandan daha yüksek maaş alıyor. Emeklilerin birçoğu hacizle karşı karşıya” şeklindeki sözlerine yıllarca sendika başkanlığı da yapmış olan AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, verdiği cevapta, geçmiş yıllarda yapılan icraatları anlatmakla yetindi.

Milli Gazete sorumlu gazetecilik gereği attığı manşetlerle halkımızı bizatihi ilgilendiren “Emekli maaşları”ndaki haksızlığı sürekli gündeminde tuttu. Reform adı altında çıkartılan kanunlarla emeklinin hakkının yıllardır gasp edildiğini yüksek perdeden dile getiren gazetemiz, bundan sonra da emeklinin verilmeyen hakkının takipçisi olacaktır.

MAAŞLAR ERİYOR... 2016'DA EMEKLİ OLAN 2017'DE EMEKLİ OLANDAN FAZLA MAAŞ ALIYOR

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, tarım, Bağ-Kur ve isteğe bağlı sigortalılar ile SGK emeklilerinin bir kısmının asgari ücretin altında maaş aldığını belirterek, “600 lira maaş alan emekli var. Asgari ücretin altındaki ücretle insanlar hayatlarını sürdüremez. 2016’da emekli olan, 2017 yılında emekli olandan daha yüksek maaş alıyor. Elektrik, doğalgaz, telefon faturasını nasıl ödeyeceğinin hesabını yapıyor. Emeklilerin birçoğu hacizle karşı karşıya” dedi.

SALİM USLU, İCRAATLARDAN BAHSETTİ... AKP’Lİ VEKİLLER ÖNERGEYİ REDDETTİ...

AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu ise, emeklilerin durumlarının iyileştirildiğini savundu ve şunları söyledi: “Geçici köy korucularına emeklilik hakkı getirildi. Vazife malullerinin anne babalarına şartsız aylık bağlanıyor. Ek ödeme ve eğitim-öğretim yardımının kapsamı genişletildi. Vazife malullerine ek ödeme eğitim-öğretim yardımı yapıldı. Vazife malullerine ikinci emeklilik , SGK, BAĞ-KUR emeklilerine yeni haklar verildi. Emekli olduktan sonra ticari faaliyette bulunanların emekli aylıklarından artık yüzde 15 kesinti de yapılmıyor.” MHP’nin önergesi AKP’lilerin oyları ile reddedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.