Emekliler rahat  değil mahkum!

Emekliler rahat değil mahkum!

Konya merkezli ve yeni kurulan (ABODER) Başkanı Ahmet Bumin, “Emekliler kurdukları emeklilik hayalini gerçekleştiremedi. Aksine, tekrar çalışmaya mahkum edildi” dedi

Sivil Toplum Kuruluşlarının ve derneklerin çok olduğu Konya'da yeni bir dernek daha kuruldu. Merkezi Konya'da olan faaliyetleri ile ilk önce Türkiye genelinde daha sonra da çeşitli ülkelerde şube açmayı düşünen Aylık Bağlama Oranı Derneği (ABODER), 4A,4B ve 4C kapsamında çalışan tüm vatandaşların Aylık Bağlama Oranları ile tüm sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik Kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler sunmak amacı ile kurulduğunu duyurdu. Derneğin Başkanı Ahmet Bumin, “Tüm okul öncesi, ilk-orta öğretim ve yüksek öğretim öğrencileri ve çalışanların mesleki eğitimlerine katkıda bulunmak, çalışan ve emeklilerin maddi manevi eğitim, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş bir derneğiz” dedi.

MAAŞLAR KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

İşin aslına baktığınızda önce 1999 yılında ve sonrasında da 2008 yılında yapılan Sosyal Güvenlik Reformları ile her ne kadar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) açıkları kapatılmaya çalışılsa da sonrasında anladık ki geleceğimizden tavizler verilmiş” diyen Başkan Bumin, Türkiye’de emeklilerin asgari ücretin altında maaşlar almasının kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getirdi. Asgari ücretin bir ailenin asgari geçimi için gereken minimum meblağ olduğunun altını çizen Bumin, emeklilerin kurdukları emeklilik hayalini gerçekleştiremediğini aksine, tekrar çalışmaya mahkum edilir hale getirildiğini belirtti. Amaçlarının kamuoyunu bu konuda aydınlatıcı çalışmalar yapmak olduğunu ifade eden Bumin, şunları kaydetti: “Ancak hepsinden önemli olan konu insanlarımızın eğitimidir. Dernek olarak gerek okul çağındaki gençlerimize ve gerekse iş hayatında yer alan çalışanlarımıza ihtiyaç doğrultusunda eğitimler verebilmektir. Bu konuda farklı alanlarda eğitim veren firmalarla şimdiden görüşmelere başlanmıştır.İsteğimizin kaliteli eğitimlere daha cüz’i rakamlarla tüm vatandaşlarımızın ulaşabilmesi için Türkiye çapında yapılanmak olacaktır. Derneğimizin simgesi 'Çınar Yaprakları'dır. Çınar yaprakları insanları, Ççnar’ın kendisi ise devletimizi temsil eder. Çınar köktür, ancak çınarı besleyen yapraklardır. Dolayısıyla ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ görüşüyle de örtüşmektedir. Farklı renk yapraklar ise hayatın farklı dönemlerini ifade etmektedir. Derneğimizin ülkemize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

EMRE ÖZGÜL

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.