Elektronik Ürün Alırken Nasıl Tasarruf Edilir?

Elektronik Ürün Alırken Nasıl Tasarruf Edilir?

En son çıkan elektronik alet edevat alma alışkanlığının size çok pahalıya patlayacağını bilmek için teknoloji kurdu olmanıza gerek yok.

En son çıkan elektronik alet edevat alma alışkanlığının size çok pahalıya patlayacağını bilmek için teknoloji kurdu olmanıza gerek yok. Büyük şirketlerin sürekli yenisini piyasaya sürdüğü müzik çalarlar, bilgisayarlar, televizyonlar ya da her hafta yeni bir duyurusu gelen akıllı telefonlar aklınızı çelse de bütçenize şok yaşatmak istemiyorsanız son teknolojiye ayak uydurmanız çok zor.

 

Peki teknolojik ürünler satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalar hangileri?

 

Kullanılmış Ürünler

 

Eğer son teknoloji bir ürün alırken biraz da olsa tasarruf etmek istiyorsanız yenilenmiş laptop, mikser, elektrikli süpürge ya da müzik çalar alırken korkmayın. Yenilenmiş ürün derken, satın alındıktan sonra neredeyse hiç kullanılmamış ve mağazaya iade edilmiş ürünleri ya da fabrikada test edilmek amaçlı denenmiş ürünleri kastediyoruz. Genellikle bu ürünler güvenilir mağazalarda büyük indirimler ile satılıyorlar. Yine de siz kendinizi garantiye almak amaçlı, herhangi bir şey ters giderse diye sadece fabrika sertifikalı ve garantisi hala devam eden ürünleri satın alın.

 

Kutusu Açılmış Ürün Alın

 

Teknoloji meraklıların en çok sevdiği şey aldıkları son model ürünü güzelce hazırlanmış paketinden çıkartıp heyecan ile kullanmaya başlamaktır. Ancak son oyuncağınızı alırken %10-15 tasarruf etmek istiyorsanız ürününüzü satın almadan önce mağazada açılmış ya da yırtılmış paketli ürün olup olmadığını sorun. Bir çok satıcı mükemmel olmayan paketler için indirimler düzenliyor. Eğer açık ürün alıyorsanız mağazayı satın aldığınız ürün ile terk etmeden önce, aldığınız ürünün tüm parçaları yerinde mi diye kontrol edin Az para ödeyeceğim diye bozuk ürün almayın.

 

Bir Önceki Modeli Alın

 

Bir çok bilgisayar ve elektronik alet üreten şirket yıl içerisinde bir kaç kere aynı ürünün bir üst modelini çıkartıyorlar ve stoklarını tüketmek için eski modeli büyük indirimler ile satıyorlar. Tabi ki artık piyasada olmayan ürün yenisi kadar değerli olamaz ancak eğer yeni bir cep telefonuna, iPod'a ya da bilgisayara ihtiyaç duyuyorsanız, alacağınız ürünü uzun süre kullanacağınız için eski modeli %50 indirim ile satın almak sizi kâra geçirecektir. Ne de olsa birkaç aya son modelin de yeni modeli çıkacak.

 

Online Alışveriş Yapın ve İndirim Kuponları Kullanın

 

Eğer acilen bu elektronik ürünü kullanmaya ihtiyacınız yoksa internete girin ve satın almak istediğiniz mağaza için kupon kodları araştırmaya başlayın. Bunu daha kolay hale getirmek ve fazla vakit kaybetmemek için birkaç kupon yayımcısı seçip onları takibe alabilirsiniz. Örneğin bu alandaki en büyük sitelerden birisi olan indirimkodlarim.com’a gidip ya da gibi Türkiye’nin en büyük elektronik eşya mağazalarına ait güncel hediye çeklerini veya kupon kodlarını bulabilirsiniz. Haliyle size doğru kodları bulup onları ödeme esnasında kullanmak kalıyor sadece.

 

İndirim Var mı?” Diye Sorun

Küçük elektronik mağazalarının ürünlerini fiyatlandırırken esneklik payı bıraktıkları doğru. O yüzden utangaç olmayın ve pazarlık yapmayı muhakkak deneyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.