Elektrik faturanız gelmiyorsa dikkat

Elektrik faturanız gelmiyorsa dikkat

Fatura gelmiyor diye sevinmeyin, sonunda böyle bir şok yaşayabilirsiniz

Elektrik faturası aylardır gelmeyenler elektrik dağıtım şirketlerine faturalarını sormaya gittiklerinde şok yaşadı. Tüketicilerin sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetlere göre; az tüketim olduğu için faturalandırılmadığı düşünülen elektrik faturaları hem elektriğe gelen zamlar hem de ödenmediği için katlanan faizlerle ödenemez boyutlara ulaştı. Tek seferde ödenilmesi istenilen faturalar karşısında tüketici ne yapacağını bilemiyor.
  
Aylardır elektrik faturası gelmeyenler, elektrik sayacı geç ve yanlış okunanlar, sayacı arızalananlar hatta elektrik faturasında “az tüketim faturalandırılmadı” ibaresini görenler soluğu elektrik dağıtım şirketlerinde aldı. Aylardır faturasının neden gönderilmediğini soran tüketiciler 300 TL’den başlayarak 71 Bin TL’ye varan faturalar ile karşılaşınca şok oldu. İşte bu şikayetlerden bazıları:
 
4 aydır gelmeyen fatura şok etti
 
“Ağustos ayında zorunlu diyerek elektrik saatim değiştirildi. O günden sonra faturam ilk defa Kasım ayında geldi. 4 aylık fatura birden geldiği için ödemekte sıkıntı yaşıyorum. Faiz ödemek zorunda kalıyoruz. Ayrıca faturama zorunlu olmadığı halde zorunlu diyerek değiştirdikleri 45 TL’lik saatin bedeli eklendi. Ben bu konudaki sıkıntımın bir şekilde giderilmesini istiyorum. Elektrik dağıtım  şirketinin elemanlarının sorumsuzluğu yüzünden 450 TL faturayı tek seferde ödemek zorunda kalıyorum.”
 
Öyle bir rakamla karşılaştı ki!
 
“3 ay elektrik faturası gelmedi.  Bu yüzden kuruma dilekçe vererek beyanda bulundum fakat kurum bana ödenmemiş borcum olmadığı halde 71 Bin TL borç çıkardı. 2 gün sonra evime elektriğimizin kesileceğine dair bildirim geldi. Kuruma tekrar müracaat ettim bu kez de sayaç arızalı denildi değiştirildi. Fatura 71 Bin TL’den 400 TL’ye düşürüldü. Faturanın son ödeme günü gelmeden eski olmayan borçtan dolayı elektriğimiz kesildi. Kendi yanlışlarınızla insanları suçlamayın."
 
Zam uyanıklığı
 
“Eylül ayı sonunda faturam gelmedi. 1 Ekim’de elektriğe zam geldi. Ekim 19'da elektrik faturam geldi. Zam 1 Ekim’den itibaren geçerli olmasına rağmen 31 Ağustos’tan itibaren kullanmış olduğum elektrik zamlı tarife üzerinden ücretlendirildi. Fatura 417 TL geldi. Her zam geldiğinde faturalar bilinçli olarak ertelenmekte ve zamlı fiyattan yazılmaktadır.”
 
Sayaç okumalarında ihmalkârlık yapılıyor
 
“Sayaç okumalarında ihmalkarlık yapılıyor. Dağıtım şirketi tarafından yapılan ihbarnamede ‘Az tüketim faturalandırılmadı’ diye boş fatura bırakıldı. 2 ay fatura gelmedi sonrasında 533 TL fatura geldi. 730 TL emekli maaşı alan biri olarak nasıl ödeyeceğim? “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.