Elektrik faturalarınızı iki kez kontrol edin

Elektrik faturalarınızı iki kez kontrol edin

Elektrik faturalarına yansıtılan masrafları ve kayıp kaçak bedeline ilişkin şikayetler dinmezken aynı faturayı 2 kere ödeyen tüketiciler hem elektrik dağıtım şirketlerini hem de otomatik ödeme talimatı verdikleri bankaları şikayet ettiler.

Tükettikleri elektriği iki defa ödemek zorunda kalan tüketiciler gönderdikleri şikayetlerle bakın nasıl uyarılarda bulundular:

ÖDEMELERİNİZİ KONTROL EDİN

“Elektrik dağıtım şirketi eski borcunuzu 5 gün içinde ödemezseniz elektriğinizi keseceğiz diye yazı gönderdi. Herhalde atladım diye kredi kartı ile bankadan ödedim. Kontrol ettiğimde ise aynı faturayı yine kredi kartı ile ödediğimi fark ettim. Herhalde yanlışlık yaptım diye fatura numarası ve diğer ödemeleri kontrol ettim, hata yoktu, faturayı ödemiştim.Faturayı ödemesem herhalde gelip elektriği kesecek birde açma kapama parası isteyeceklerdi. Fazladan ödediğim 55.60 TL fatura bedeli ve 1 TL banka fatura ödeme bedelinin tarafıma geri verilmesini istiyor, ayıplıyorum.”

OTOMATİK ÖDEMELERE DİKKAT

“Elektrik faturasını iki defa ödedim. Aralık ayı faturasını bankanın internet şubesinden ödedim kredi kartımdan da otomatik ödeme talimatı vermiştim. Benim faturam hem hesabımdan hem de kredi kartımdan tahsil edildi. Müşteri hizmetlerini defalarca aramama rağmen sorunum çözülmedi en kısa sürede gereğinin yapılmasını istiyorum.”

MAKBUZLARINIZI ATMAYIN

“Babam adına kayıtlı iki adet elektrik faturasını gecikmiş olarak yatırdık. Sonra faturaları ödemediğimize dair bir yazı geldi. Elektriğimizi keseceklerini yazıyordu. Fakat sonraki aylarda elimizdeki faturaları göstermemize rağmen bu borç tekrar tahsil edildi. Fatura alırken görevli kişi acaba usulsüzlük mü yaptı. Ödeme yaptıktan sonra sakın ödeme yaptığınız makbuzları atmayın.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum