Eldivenler yalnızlıktan şikayetçi

Eldivenler yalnızlıktan şikayetçi

Konyada faaliyet gösteren boks kulüpleri ilgisizlikten yakınıyor

Konyada faaliyet gösteren boks kulüpleri ilgisizlikten yakınıyor. Konya Büyükşehir Belediyespor boks antrenörü Nihat Kılcı boks sporunun Konya’da yalnız bırakıldığını ve yeterince kulüp olmasına rağmen bir tek müsabakanın yapılmadığını ifade etti. Kılcı bu olayların tek sorumlusu olarak ta Boks İl Temsilcisi Abdullah Pekdemir’i gösterdi. Nihat Kılcı resmi müsabaka yapmadan Türkiye genelindeki şampiyonalara katıldıklarını ifade etti. Kılcı, “Konya’da faaliyet gösteren 4 tane boks kulübü var. Özel İdarespor, Yapıspor, Gençlikspor ve Büyükşehir Belediyespor. Bu kulüplerimiz bünyesinde birçok sporcu barındırıyor. Ancak Konya’da boks branşında resmi müsabaka yapılmıyor. İl temsilcisi Abdullah Pekdemir’e bu konuyu defalarca iletmemize rağmen bize çeşitli bahaneler ileri sürerek resmi müsabaka düzenlemekten kaçtı. Bu durum Konya boksunun önünü tıkamaktadır.

Konya Büyükşehir Belediyespor olarak bünyemizde 75’yakın sporcu bulunuyor. Diğer kulüplerimizde de sporcu kardeşlerimiz var. İl temsilcisi Abdullah Pekdemir’e resmi maç yapalım dediğim zaman bana ‘Sporcumu var ?’ diyor. Ne yazık ki boks il temsilcisi Konya’da boksun gelişemeyişinin tek sorumlusudur. Birçok sporcu adayı bize boks yapmak için geliyor. Ancak çocuklarımız belli bir süre sonra gelmemeye başlıyor. Çünkü çocuklarımız hep antrenman yapmaktan bıkıyor. ‘Hocam hep aynı şeyleri yapıyoruz ne zaman maç yapacağız’ diye haklı olarak soruyorlar. Resmi müsabakada yapılmadığı için çocukların şevki kırılıyor ve bu spordan uzaklaşıyorlar. Bununla birlikte Konya boksu gün geçtikçe geriye gidiyor. İl temsilcisi Abdullah Pekdemir’in hiçbir şeyden haberi yoktur. Kendisi salona bile uğramaz. Böyle bir durumda Konya boksunun gelişmesi nasıl beklenir. Eğer bu branşa biraz sahip çıkılırsa Konya’dan çok şampiyon boksçu çıkacağına inanıyorum. Haftanın 5 günü çalışmamız var. Ancak maç organizasyonunun olmayışı sporcuları eksi yönde etkiliyor. Normal şartlarda her 15 günde bir kez resmi müsabakaların yapılması gerekiyor” diye konuştu

MAÇ YAPMADAN ŞAMPİYONALARA GİDİYORUZ

Konya Büyükşehir Belediyespor Boks antrenörü Nihat Kılcı Türkiye şampiyonalarına ilde resmi müsabaka oynamadan katıldıklarını ifade etti. Kılcı: “Haftanın 5 günü çalışmalarımız sürüyor. Pazartesi, Çarşamba, Cuma Saraçoğlu Toki İlköğretim Okulunda, Salı, Perşembe ise Telafer İlköğretim Okulunda çalışmalarımızı yapıyoruz. 12-17 Haziran tarihleri arasında 13-14 yaş grubu minikler Türkiye şampiyonası yapılacak. Kars’ta yapılacak bu şampiyonaya biz müsabaka oynamadan katılacağız. Oysa diğer illerdeki boksörler birçok maç yaparak gelecekler şampiyonaya.

Karadeniz bölgesi boksörleri Rusya, Ukrayna, Gürcistan gibi yerle gidiyor maçlar yapmak için. Biz hiçbir resmi müsabaka oynamadan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sağlamış olduğu imkanlarla bu organizasyonlara katılıyoruz. Kars’ın ardından 24-31 Haziran tarihleri arasında bu kez Sinop’ta 11-12 yaş grubu Türkiye Şampiyonası yapılacak. Biz bu şampiyonalara bir çok kez maç yapmış olarak gitsek derece almamız daha da kolaylaşır. Biz evimizde ne kadar maç yaparsak sporcu sayımız ve başarımızda aynı oranda artar. Lütfen artık Konya boksuna sahip çıkılsın” diye konuştu. Nihat Kılcı Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kulüp olarak boksa büyük destek verdiğini ifade etti ve Kulüp Başkanı Cevdet İşbitirici ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.