Elçi: Heykelin Sıkıntıya Neden Olacağını Önceden Tespit Ettik

Elçi: Heykelin Sıkıntıya Neden Olacağını Önceden Tespit Ettik

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Lice’ye dikilen PKK’lı heykelinin rahatsız edici sonuçlar doğuracağını önceden tespit edip girişimlerde bulunduklarını ancak buna engel olamadıklarını söyledi. Elçi, "Heykelin neden olduğu gerginliğin...

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Lice’ye dikilen PKK’lı heykelinin rahatsız edici sonuçlar doğuracağını önceden tespit edip girişimlerde bulunduklarını ancak buna engel olamadıklarını söyledi. Elçi, "Heykelin neden olduğu gerginliğin rahatsız edici sonuçlar doğuracağını tespit ettik. Sivil toplum olarak valilik ve askeri otoritelerle görüştük ancak başarılı olamadık." dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Lice’de yaşanan gerginlikle ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte basın açıklaması düzenledi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, KESK, Mazlum-Der, Diyarbakır Tabipler Odası, İnsanlar Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, GÜNSİAD, DUGÜNSİAD ve DİSİAD başkanlarıyla basın açıklaması yapan Elçi, yaşanan gerginlik üzerine Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, yerel ve askeri otoriterlerle görüştüklerini dile getirdi. Olaydan önce de yine aynı yetkili ve otoritelerle görüştüklerini anlatan Elçi, heykelin rahatsız edici sonuçların doğuracağını tespit ettiklerini ancak önüne geçemediklerini anlattı.

Elçi, şöyle konuştu: "Kırsal ve sarp bir bölgede bir mezarlıkta bulunan heykel için düzenlenen operasyonda bir vatandaşımız öldü, 2 kişi de yaralandı. Operasyon sırasında bir güvenlik görevlisi de ama kazara hayatını kaybetti."

Hayatını kaybeden vatandaşın ateşli silah kullanması suretiyle yaşamını yitirdiğini dile getiren Elçi, adli ve idadi makamların bu olayı araştırmasını ve etkili soruşturma yürütmesini beklediklerini kaydetti.

Heykel üzerinde postalla fotoğraf çektirilerek sosyal medyada paylaşıldığını anlatan Elçi, bir kesimin değer verdiği heykele yapılan bu çirkin davranışı kınadıklarını belirtti.

DİYARBAKIR VALİSİ SORUŞTURMA TALİMATI VERDİ

Diyarbakır Valisiyle görüştüklerini ve valinin bu olayla ilgili soruşturma talimatı verdiğini anlatan Baro Başkanı Elçi, "Valinin soruşturma talimatını vermesinden memnuniyet duyduk. Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yollarla çözümünün konuşulduğu, İmralı’da bulunan sayın Öcalan’ın savaşın biteceğini belirtmesinden sonra olması dikkat çekicidir. Gerginliğin topluma ve Kürt sorunun çözümüne bir faydasının olmadığını düşünüyoruz. Herkesin sağduyu ve daha serinkanlı olmasını istiyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.