Ekonomi Bakanı Zeybekci’den Pamukkale Nostaljisi

Ekonomi Bakanı Zeybekci’den Pamukkale Nostaljisi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 25. evlilik yıl dönümünde eşi Ayşen Zeybekci’yle Pamukkale travertenlerinde gezinti yaptı. Zeybekci gezi sonrası Ayşen Zeybekci’ye “O benim kabul olmuş bütün dualarımdır” diyerek iltifatlarda bulundu....

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 25. evlilik yıl dönümünde eşi Ayşen Zeybekci’yle Pamukkale travertenlerinde gezinti yaptı. Zeybekci gezi sonrası Ayşen Zeybekci’ye “O benim kabul olmuş bütün dualarımdır” diyerek iltifatlarda bulundu.

Bakan Zeybekci, Pamukkale ören yerinde bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde nekropelden geçen 2 bin yıllık tarihi yolun üzerinde gezerek kazı çalışmaları hakkında Hierapolis kazı heyeti başkanı İtalya Lecce Salento Üniversitesi'nden Prof. Dr Francesco D´Andria'dan bilgi aldı.

Zeybekci daha sonra Pamukkale travertenlerinin yakınında bulunan Latince Plutonium olarak adlandırılan 'Ölüler ülkesine geçiş' mağarasının etrafında antik dönemde Pagan inancına göre 'yeraltı tanrısı' olduğuna inanılan Hades'e boğaların kurban edildiği 'Cehennem Kapısı' adı verilen mağara girişinde yapılan çalışmaları inceledi. Buradan Pamukkale travertenlerine geçen Zeybekci’ye eşi Ayşen Zeybekci eşlik etti. Travertenlerin üzerinde gezerek nostaljik anlar yaşayan çift 25 yıl dönümü kutlayarak fotoğraf çektirdi.

"O BENİM KABUL OLMUŞ BÜTÜN DUALARIMDIR"

Pamukkale gezisi ardından Karma Tasarım Atölyesinin "Yeraltı Dünyasına Geçiş Kapısı" konulu Cam Eserleri Sergisi’nin açılışına katılan Zeybekci burada 18 Ağustos 1989 Cuma akşamı evlendiklerini 25 evlilik yıldönümleri olduğunu söyledi. Zeybekci, “Allah’a hamd ediyoruz. 4 çocukla 25 yıl mutlu yaşadık. O benim kabul olmuş bütün dualarımdır diye görüyorum. İnşallah böyle güzellikler içinde bir çeyrek daha 25 yıl daha Allah bize sağlıklı uzun ömürler versin. Travertenlerde spontane bir şey oldu. Güzel manzara oldu. Travertenler gün batımının dünyada en güzel olduğu yerdir.” dedi.

Ayşen Zeybekci de 25 yıllık evliliklerini ilk gün aynı heyecanıyla sürdüğünü belirterek, “Böyle sevgi muhabbeti devam ettirmek herhalde herkese nasp olmaz. Bir kadının eşinden duymak istediği en güzel şeyler herhalde O benim kabul olmuş bütün dualarımdır iltifatını duymaktır. Bunu duymak bana yetiyor." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.