Ekmeğin fiyatı yetersiz bulundu! Konya fırıncıları zam yapacak mı?

Ekmeğin fiyatı yetersiz bulundu! Konya fırıncıları zam yapacak mı?

Türkiye genelinde ekmek fiyatına zam yapılmayan il neredeyse kalmadı. Fırıncılar ekmek fiyatının maliyeti karşılamadığı gerekçesiyle yeni bir zammın daha yapılmasını istiyor.

Türkiye genelinde ekmek fiyatlarına birçok şehirde zam yapıldı. Artan girdi maliyetlerini gerekçe gösteren fırıncılar fiyatları kısa süre önce güncelledi. Son duruma bakınca ise fırıncılar söz konusu zammın yetersiz olduğunu savunuyor. Zammın üzerinden 1 ay bile geçmediği halde ekmeğe bir daha zam yapılması gerektiği konuşuluyor.

ekmek-zam.jpg

Zonguldak'ta, maliyetlerin yüksek olduğunu dile getiren fırıncılar, ekmek fiyatlarının belirlenen zamla yeterli olmadığını vurguladı. Haftalardır 240 gram ekmeğin 10 lira olmasını talep ettiklerini belirten fırıncılar, son zamlarla birlikte ekmek üretiminin zorlaştığını ifade etti.

Ekmek fiyatlarının yetersiz olduğunu düşünen fırıncılar, enflasyonun kendilerinden kaynaklanmadığını ve mazota yapılacak yeni zamların da işlerini daha da güçleştireceğini söyledi.

firinlar.png

Van'da ise 4 TL olan 210 gram somun ekmeğin yeni fiyatı 6 TL olarak belirlendi. Ancak, son yapılan zamlar üreticileri tatmin etmedi ve ekonomik sıkıntılar devam etti.

KONYA FIRINCILARI EKMEĞE ZAM YAPACAK MI?

Konya'da son olarak 15 haziran tarihinde ekmeğe zam yapıldı. 4 liraya satılan 200 gramlık ekmeğin fiyatı 5 liraya yükseldi. Son gelişmelerle birlikte artan girdi maliyetleri gerekçe gösterilerek Konya'da da ekmeğe zam yapılacak mı merak ediliyor. Şimdilik Konya fırıncıları ekmeğe zam yapmayı düşünmüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum