Ek MTV’de son   ödeme 30 Kasım’da

Ek MTV’de son ödeme 30 Kasım’da

Gelir İdaresi Başkanlığı, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) birinci taksit ödemesi son günü 30 Kasım olarak açıklandı.

19 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Murat Batı'nın aktardığına göre, ek MTV aylık yüzde 2,5 gecikme zammıyla tahsil edilecek.

Prof. Dr. Batı, AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ise dk MTV’yi ödemeyenlere önce ödeme emri tebliğ edileceğini; taksitlerin yine ödenmemesi durumunda ise maaşlara haciz uygulanacağını söyledi.

HANGİ ARAÇ NE KADAR MTV ÖDEYECEK?

Sene başında MTV, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yetkisini kullanması üzerine yüzde 122,9’luk yeniden değerleme oranı yerine yüzde 61,5 baz alınarak hesaplanmıştı.

Ancak sene başında belli olan MTV, ocak ve temmuz olmak üzere iki taksitte ödeniyor.

2022’de 1.300 silindir hacminin altında 1-3 yaş aralığındaki bir otomobilin yıllık MTV ödemesi 1.313 TL iken 2023 itibarıyla 2 bin 120 TL’ye çıkarılmıştı. Yani ocak ayında 1060 TL MTV ödemesi yapar bir vatandaş, temmuzda 1060 TL daha ödeyecek.

Ek MTV de toplam 2 bin 120 TL olacak şekilde iki taksitte ödenecek.

Bu taksitlerin ise ilki ağustos sonuna kadar yapılırken; ikinci taksitinin ise kasım ayı sonuna kadar ödenmesi isteniyor. Böylece 2023 için tahsil edilen toplam MTV ödemesi belirtildiği üzere ‘bir defaya mahsus olmak üzere’ yüzde 100 zamlanmış olacak.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.