Ehli Beyt Sevgisi, Hernelileri Muharrem İftarı’nda Buluşturdu

Ehli Beyt Sevgisi, Hernelileri Muharrem İftarı’nda Buluşturdu

Almanya'nın Herne şehrindeki Alevi Bektaşi Kültür Derneği, kentin bütün cemiyetlerini Muharrem İftarı’nda buluşturdu.

Almanya'nın Herne şehrindeki Alevi Bektaşi Kültür Derneği, kentin bütün cemiyetlerini Muharrem İftarı’nda buluşturdu. Bol bol dua edilen ve Hz. Hüseyin için matem tutulan geceye, Sünni cemaatlerden temsilcilerde katıldı. İftarda konuşan Alevi dedesi Sadık Buyruk, Muharrem denince akla Kerbela Vakası’nın geldiğini söyledi.

Bu günlerde bu acıyı Hanefi, Şii, Şafi ve Alevi herkesin hissettiğini, İmam Hüseyin’i ve Ehli Beyt’i daha bir farklı sevip özen gösterdiğini söyleyen Buyruk, "Bu gün İmam Hüseyin’in hakka yürüdüğü gündür. Her yıl 10 Muharrem’e geldiğimizde içimiz hüzünlenir, gözlerimiz yaşlanır. Herne’deki bütün Müslüman kardeşlerimiz bu acıyı bizimle birlikte paylaşmak istediler." şeklinde konuştu.

Derneğin başkanı Tuncay Er, Herne civarındaki cemiyetleri de iftara çağırdıklarını ve 12 gün boyunca iftar yemekleri verdiklerini söyledi. Er, DİTİB’den, Milli Görüş’ten ve diğer cemiyetlerden gelen temsilcilere teşekkür etti. Konuklardan Fırtınaspor Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Bakır, Muharrem İftarı’nda kardeşliğe dayanan çok güzel şeyler gördüğünü söyledi. Bakır, "Çok güzel karşılandık. Çok sıcak bir ortamda oruçlarımızı beraberce açtık. Çok güzel bir duygu. Allah bütün Ehli Beyt’e böyle daimi kardeşlik nasip ihsan eylesin." dedi. Alevilerin ve Sünnilerin kardeş olduğunu belirten Bakır, "Bunu bir kez daha burada yaşıyor ve görüyoruz." şeklinde konuştu.

Alevilikte insan ayırt etmenin yeri olmadığını söyleyen Alevi dedesi Salih Gül de, "Allah yarattığı için hepsi bizim din kardeşimizdir. Bugün buraya cemaatlardan temsilciler geldiler. Biz de onların faaliyetlerine gidiyoruz. Herne’de böylece inşallah bir kaynaşma teşkil ediyoruz." dedi.

İnsanların tanışmadıkça birbirinden korkacağına işaret eden Gül, "Bizim Allah’ımız bir, Peygamber’imiz bir, Kuran-ı Kerim’imiz bir. İnançlarımız biraz farklı olsa da temelde biriz, beraberiz." dedi.

Lotus Eğitim Merkezi Başkanı Şentürk Konak da, birlikte açılan orucun birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.