Eğitimcilerin kabusu bitiyor!

Eğitimcilerin kabusu bitiyor!

Milli eğitim camiası ve okul idarecileri için eziyete dönen Alo 147 Şikayet Hattı kapatılıyor. Eğitimciler ise alınan bu karardan memnuniyetini dile getirerek, yıllar sonra büyük bir hatadan dönüldüğünü söyledi

Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ilk icraatı ALO 147 Şikayet Hattı'nı kapatma kararı oldu. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Alo 147 Hattı olmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabinenin en sıra dışı bakanı olarak öne çıkan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve hızlı başladı. Eğitim camiası tarafından bakanlığı memnuniyetle karşılanan Ziya Selçuk, ilk icraat olarak "ALO 147" şikayet hattını kaldıracağını açıkladı. Bir milyonluk öğretmen camiası ve okul idarecileri için çileye dönüşen "ALO 147 Şikayet Hattı"nın kapatılacağını söyleyen Selçuk, "Öğretmenlerimizin kalbine, gönlüne dokunmayan bir sistemin başarılı olamaz" ifadelerini kullandı.

TÜRK EĞİTİM-SEN DEVAMLI UYARDI

Bu uygulamanın hayata geçirileceği ilk dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'i sıklıkla uyardıklarını dile getiren Türk Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Tanfer Ata, "Bu hat, şikayet hattına dönüşecek. Bu yanlışa girmeyin dedik. Bakanlık, bizi dinlemedi. Yeni Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk gelen tepkileri dikkate aldı ve bu hattın kaldırılacağını açıkladı. Eğitimciler olarak bu gelişmeyi olumlu buluyoruz" dedi.

2-073.jpg

BAKAN BEY SÖZÜNÜ TUTMALI

Alo 147 Hattı ile resmi bir uygulamanın yapılmadığını fakat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un böylebir başlangıç yapmasının eğitimcileri memnnun ettiğini kaydeden Ata, "Yaklaşık 6 yıl önce açılan Alo 147 verimsiz bir hattı. Kimse doğru düzgün yararlanamadı. Devletin zamanını verimsiz bir şekilde kullandılar. Bu hat bilgi alma değil, şikayet etme hattını dönüşmüştü. Öğretmenler asılsız iddialarla ve şikayetlerle işlerini yapamaz haline gelmişti. Öğretmenler ve idareciler bu hat yüzünden işlerine motive olamıyordu. Büyük bir adaptasyon sorunu yaşanıyordu. Bakan beyin verdiği sözün takipçisiyiz. Alo 147 bilgi almaktan çok şikayet hattına dönüştüğünü söylemiştik. Uygulanabilir bir hat olmadığını söylemiştik. Umarız bu hat kapanır. Bakan beyin sözünü tutmasını istiyoruz" diye konuştu.

ÖĞRETMEN SÜREKLİ KUSURLU SAYILDI

Öğretmenin her ortamda kusurlu bulunmasından dolayı öğretmenlerin işlerine motive olamadığını ve eğitimdeki kalitenin çok düştüğünün altını çizen Ata, şunları söyledi: "Öğretmen her ortamda kusurludur. Kim şikayet ederse etsin öğretmen haklıdır dediler. Şikayette bunlar haklıdır öğretmen suçludur. Dersen öğretmen baskı altında kalır ve dersine işine adapte olamaz. Bu hat kaldırılması mağduriyeti önleyecektir. Her önüne gelen Milli Eğitim'i arayıp öğretmeni şikayet edemeyecek. Gücü yetiyorsa adını soyadını yazarak, Valiliğe şikayet de ıslak imzalı dilekçelerle bulunacak. Ciddi şikayetlerin araştırılması gerekiyor. Alo 147'de farklı kimliklerle, farklı TC numaralarıyla şikayet de bulunuyorlardı. Böyle bir başlangıç yapmasından dolayı çok mutlu olduk. Milli eğitim bir bütündür. Sıkıntıları çözmek, tarafları bir araya getirmelidir."

"Milli Eğitim'in sorunlarını bilen bir bakanın gelmesinden çok memnunuz" diyen Ata, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Milli Eğitim'de şu an olumlu bir hava var. Bu havanın devam etmesini istiyoruz. Sektörden gelen, akademisyen bir bakanın olması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Eğitim sisteminde ciddi sorunlar vardı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un icraatlarının uygulamalara yansımasını bekliyoruz."

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.