Eğitimcilerden Uyarı: Okullar Açılmadan Bonzai Tehdidine Karşı Önlem Alınsın

Eğitimcilerden Uyarı: Okullar Açılmadan Bonzai Tehdidine Karşı Önlem Alınsın

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Sefa Zor, gençler arasında hızla yayılan bonzai kullanımına dikkat çekti. “Okulların açılmasıyla gençler arasında bu tehlikenin daha hızlı yayılacağını düşünmekteyiz.” diyen...

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Sefa Zor, gençler arasında hızla yayılan bonzai kullanımına dikkat çekti. “Okulların açılmasıyla gençler arasında bu tehlikenin daha hızlı yayılacağını düşünmekteyiz.” diyen Başkan Zor, “Bonzai tehlikesinin yakından takip edilmesi, okulların ona göre düzenlenip denetlenmesi, idarecilerin eğitilmesi, ailelerin bilinçlendirilmesi ve seminerler düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diyerek gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Son dönemde kullanımı hızla yaygınlaşan uyuşturucu maddesi bonzai, gençleri zehirlemeye devam ediyor. Türkiye’nin yeni sosyal tehlikesi olarak kendisini gösteren ve her geçen gün daha fazla can alan bu zehirle karşı karşıya olduğunu dile getiren Başkan Zor, özellikle okul çağındaki gençlerin büyük tehlike altında olduğuna dikkat çekti. “Dünyanın en tehlikeli uyuşturucu türlerinden biri olan Bonzai yüzünden, Kayseri, Aydın, Bursa, Edirne, Trabzon gibi illerde yaşanan zehirlenme ve ölüm vakalarının olduğunu öğrenmekteyiz. Ne yazık ki bu iller arasına Samsun'da girmiş bulunmaktadır.” diyen Zor, “Geçtiğimiz günlerde ilimizde, evli 1 çocuk babası N.A.(40), bonzai içtiği şüphesiyle baygın halde Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış ve 12 gün yoğun bakım servisinde tedavi altında bulunmasına rağmen kurtarılamamıştır. Yine Narkotik polisi, Atakum ilçesi Atakent mevkisinde bir eve yaptığı operasyonda satışa hazır poşetler içinde 108 gram bonzai, 22 gram esrar ve uyuşturucu tartmada kullanılan hassas terazi ele geçirmiştir.” açıklamasını yaptı.

OKULLARIN AÇILMASI İLE DAHA DA ARTABİLİR

"Okulların açılmasıyla gençler arasında bu tehlikenin daha hızlı yayılacağını düşünmekteyiz. Başta öğrenciler olmak üzere herkesin gelip geçtiği ve uyuşturucu tacirlerinin kendi aralarında ‘tezgah’ dedikleri bu mekanlar, kentteki güvenlik zafiyetini gözler önüne seriyor.” diyen Başkan Zor, bu tezgahların özellikle okulların yoğun olduğu bölgelerde olmasının ise durumun vahametini ortaya koyduğunun altını çizdi.

Başkan Zor şöyle konuştu: “Son zamanlarda kullanımı hızla artan sentetik uyuşturucu bonzai, uyuşturucu türleri içinde en tehlikeli olanlardan biri olup, fiyatının düşük olması nedeniyle tercih edilen ölümcül zehir özellikle öğrenciler arasında yaygın olarak kullanılmakta ve 5 TL’ye bonzai isimli ottan satın alınabilmektedir. Kolaylıkla temin edilmesi ve kullanılması ilkokul çağlarına kadar inen Bonzai belasına, ne yazık ki Torba Yasa’dan hiçbir şey çıkmamıştır. Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi olarak, bonzai tehlikesinin yakından takip edilmesi, okulların ona göre düzenlenip denetlenmesi, idarecilerin eğitilmesi, ailelerin bilinçlendirilmesi ve seminerler düzenlenmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu süreçte sivil toplum kuruluşları ile beraber üzerimize düşen görevi yapacağımızı belirtiriz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.