Egemen Bağış: Belki Bir Daha Aranızda Olamam Hakkınızı Helal Edin

Egemen Bağış: Belki Bir Daha Aranızda Olamam Hakkınızı Helal Edin

Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerle, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Büyükelçileri ve farklı dinlerin temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Belki bu benim Avrupa Birliği.

Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerle, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Büyükelçileri ve farklı dinlerin temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Belki bu benim Avrupa Birliği Bakanı olarak sizlerle son iftarım olabilir ama sizlerle bundan sonraki her iftarda arkadaşlarımla birlikte olacağım. Bu vesileyle sizlerden birinin kalbini kırdıysam özür dilemek isterim. Böylesine nitelikli bir grupla çalıştığımdan kendimi ne kadar şanslı hissettiğimi bildirmek isterim.” dedi.

Konuşmasından sonra basının ‘Helalleşir gibiydiniz buradan başka bir anlam çıkarmalı mıyız’ sorusunu cevaplayan Egemen Bağış, “Biz tüm arkadaşlarımız bir aradayken helalleşmenin hele bir de bu Ramazan ayının rahmeti varken bir zararı olmaz diye düşündük. Geçmiş senelerde de buna benzer sözlerim olmuştur. Sonuçta siyasette ben de 3. dönem milletvekiliyim ve yeni arkadaşlara da yer vermemiz gerekir. Başbakanımızdan biz onu öğrendik. Eğer bir daha ki Ramazan ayında bir arada olmazsa, burada herkesi bir arada görmüşken helalleşme fırsatını değerlendirmek istedim. Bu bırakıyorum anlamına gelmez. Bu sonsuza kadar ben burada kalacağım anlamına da gelmez. Yarına hangimiz sağız bilemeyiz. Hazır tüm arkadaşlarımız buradayken bir helalleşme kendilerinin kalbini kırdıysam ondan özür dilemenin onlarla çalışmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmenin fırsatını değerlendirmek istedim” diye konuştu.

Herhangi bir göreve talip olmadığını dile getiren Bağış, “Bizler sadece içinde bulunduğumuz görev için iddialarda bulunabiliriz ama başka bir göreve her hangi bir şekilde bir iddia içinde bulunamayız. Ama verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırız” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanlığı çalışanları, Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçileri, farklı dinlerin temsilcileri ve bazı medya temsilcilerinin katıldığı iftar yemeği Ankara Cern Modern terasında düzenlendi. Programa Bakan Egemen Bağış’ın annesi Güler Bağış da katıldı.

İftar yemeğine katılan misafirler kısa bir süre içinde yağmur altında kaldı. Kimisi büyük şemsiyeleri masalara çekerken kimisi de kapalı alana sığındı. İftar masaları yağmur altında kalınca kapalı alanda katılımcılar ayakta yemek yemek zorunda kaldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.