Efsane imparatorluğu yıkılıyor

Efsane imparatorluğu yıkılıyor

Konya İnanç Özgürlükleri tarafından düzenlenen 169. Hafta basın açıklamasını yapan Platform Sözcüsü Kerim Güvez, . Efsaneleştirilen Amerikan diplomasisinin yüzyıllar ötesine yaptığı büyük planların birer Hollywood fragmanı olduğunu söyledi.

Güvez, “Hayallerimizde büyüttüğümüz her şeyin, bizim hayallerimiz gibi olmadığı, işin gerçeğinin, sanalından çok farklı olduğu, büyüttüğümüz, yücelttiğimiz değerlerin bazen çok kötü bir dedikodudan ibaret oluverdiğini gözlemlediğimiz günlerdeyiz. Sanki bir efsane imparatorluğu yıkılıyor. Hayallerimizle kurguladığımız, korkularımızla büyüttüğümüz, her büyüklememizle bir kat daha büyüyen, efsaneleşen, efsaneleştikçe korktuğumuz, korktukça efsaneleştirdiğimiz bir korku imparatorluğunun zaaflarını görüyoruz bugün. Wikileaks web sayfasının deşifre ettiği Amerikan istihbarat bilgileri, ya gerçeği yansıtmakta ya da bir komplo projesinin başlangıcını oluşturmakta. Her iki durumda da Amerikan dış siyasetinin zavallılığını, dibe vurmuşluğunu rahatlıkla görebilmekteyiz” dedi.
Mahalle karılarının sokak muhabbetlerini andıran istihbarı bilgiler, diplomatik yazışmaların Amerika’nın uluslararası arenadaki yüzünü ortaya koyduğunu da dile getiren Güvez, “Milyar dolarlık senaryoların, diplomatik bir değeri olmadığı gibi, sanat ve estetikten de yoksun olduğu ve sadece bir balon olduğu tescillenmiştir. Açıklanan belgeler ortaya koydu ki Amerikan diplomasisi bir casusluk şebekesi gibi çalışmakta, dost ve müttefik ayrımı yapmaksızın, sadece Amerikan çıkarlarını gözetmektedir. Müttefiklerine ve proje ortaklarına dahi güvenmeyen, onları her an düşman gibi gören, onları gözetleyip fişleyen bir tutum içerisinde olduğu ortadadır. Kendisini Amerikan dış siyasetin parçası olarak gören yahut da bu dış siyasetin yanında olmayı kar sayan her anlayış, Amerikan ihanetiyle hazır olmalıdır. En yakın müttefiklerini düşman ilan edip onlarla savaşan bir ihanet imparatorluğunun dostluğuna asla güvenilemez olduğu bir kez daha teyit edilmiştir” diye konuştu.
Konuşmasında hükümeti Amerika ile olan ilişkilerinde daha ihtiyatlı olmaya davet eden Güvez, “Yapılan açıklamalarda, başta İslam toprakları olmak üzere, dünyanın her yerinde yeni fitnelerin tezgâhlanmaya çalışıldığı görülmektedir, İran’ın büyük bir düşman, İsrail’in ise bölge halklarının en yakın dostu olduğu telkinin pompalandığı bu açıklamalar, bölge üzerinde yeni, kanlı senaryoların planlandığını göstermektedir. Halkları ve yöneticileri, bu komploya karşı uyanık olmaya, Amerikan imparatorluğunun hesaplarını bozmaya davet ediyoruz. Zihinlerimiz kültürel bir işgal yaşarken, bu işgalden kurtulmanın sağlıklı yollarından birinin, tarih ve takvim bilinci olduğunun bilinmesi gerekir” şeklinde konuştu.
Tarihini ve takvimini işgalcilerin şekillendirdiği bir toplumun özgürlüğü olmayacağını özellikle vurgulayan Güvez, konuşmasında şu görüşlere yer verdi, “Büyük bir hürriyet hareketinin başlangıcı olan ve yeryüzünde fitnenin kalkması için atılmış en güçlü adım kabul ettiğimiz Hicret-i Şerifi esas alan hicri takvimin yeni yılında bütün halkların zulümden ve şirkten, Tevhid ve adalet eksenli bir mücadeleye hicretlerini arzulamaktayız. Yeni hicri yılın Hüseynî bir kıyam arzusu ve inananların basiretli bir hayat çizgisi üzerinde devam etmelerinin özgürlükle sonuçlanacağına inanmaktayız.

HAKAN ARMUTCU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.