Eflani-daday Yolunun Yapımı Devam Ediyor

Eflani-daday Yolunun Yapımı Devam Ediyor

Karabük’ün Eflani ilçesi ile Kastamonu'nun Daday ilçeleri arasındaki yol yapım çalışmaları devam ediyor.İhaleyi alan firma yetkilileri yol yapımının Kastamonu Kuzeykent Kavşağı’ndan Daday merkeze, Daday ilçesi çevre yolu da dahil olmak...

Karabük’ün Eflani ilçesi ile Kastamonu'nun Daday ilçeleri arasındaki yol yapım çalışmaları devam ediyor.

İhaleyi alan firma yetkilileri yol yapımının Kastamonu Kuzeykent Kavşağı’ndan Daday merkeze, Daday ilçesi çevre yolu da dahil olmak üzere Eflani ilçesi-Pınarbaşı kavşağına kadar olan kısmı kapsadığını belirtti. Şu an itibari ile Eflani-Pınarbaşı yol ayrımı ve Selalmaz bölgesinde de yol yapım çalışmaları devam ediyor. Sözleşme hükümlerine göre yaklaşık 74 kilometre olan yolu, yüklenici firma 800 gün içerisinde bitirmek durumunda.

Daday-Eflani yolu, 12 metre genişliğinde olacak. Yolun tamamlanmasıyla Eflani'nin; durak olmaktan çıkıp Kastamonu'nun Pınarbaşı ve Daday ilçelerini Karabük ve İstanbul'a bağlayan önemli bir geçiş noktası olması planlanmakta. Yapılacak çalışmalarla bölgenin bir merkez olma ihtimali doğacak. Daday ilçesi de Karabük ve Safranbolu’ya bağlanarak, turizm ve diğer konularda ilçenin hareketlenmesi noktasında önemli bir yer tutacak. Yolun maliyeti 30 milyon TL olarak açıklandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.