Edremitli Eğitim Gönüllüsü Hacı Arif Çağan Ebediyete Uğurladı

Edremitli Eğitim Gönüllüsü Hacı Arif Çağan Ebediyete Uğurladı

Ömrünü eğitim ve hayır işlerine adayan Hacı Arif Çağan, binlerce seveninin katıldığı cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı.Balıkesir’in Edremit ilçesinde ikamet eden ve dün 92 yaşında vefat eden bölgenin sevilen simalarından,...

Ömrünü eğitim ve hayır işlerine adayan Hacı Arif Çağan, binlerce seveninin katıldığı cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde ikamet eden ve dün 92 yaşında vefat eden bölgenin sevilen simalarından, eğitim gönüllüsü Çağan son yolculuğuna uğurlandı. Edremit, tarihî günlerinden birini yaşadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yurtdışından ve Türkiye’nin birçok yerinden binlerce seveni akın etti. Binlerce öğrencinin yetişmesine vesile olan ve ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımlarla tanınan Çağan, saat 11.00 sıralarında Edremit Devlet Hastanesi’nden alınarak, helâllik için Kapıcıbaşı Mahallesi’nde bulunan evinin önüne götürüldü. Ardından sevenlerinin omuzlarında Mahkeme Camisi’ne getirildi. Türkiye’nin birçok şehrinden ve yurtdışından cenaze için gelenler, camide dua etti. Cenaze törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, İzmir’in tanınmış esnaflarından Yusuf Pekmezci, Eşrefpaşalı Malik Ejder Eriş, emekli vaiz Mustafa Hacet, Turgutlu’nun tanınmış esnaflarından Mustafa Türk ve Ali Canseven ile binlerce vatandaş katıldı. Kalabalık sebebiyle cami önü ve çevresinde bulunan yollar trafiğe kapatıldı. Tabut, cami içerisine alınarak cenaze namazı kılınabildi. Ardından yaklaşık 1 km. ötedeki şehir mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. Bu arada mezarlıkta bulunanlara etli pilav ve ayran ikram edildi.

Hacı Arif Çağan Çağan, uzun süredir yaşlılığa bağlı hastalıklar sebebiyle evinde tedavi görüyordu. Ömrünün büyük bölümünü eğitim hizmetlerine adayan ve bölgede "Hacı Arif Ağabey" olarak tanınan Çağan, dört gün önce fenalaşması üzerine Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Dahiliye servisinde tedavisine devam edilirken dün saat 10.40 sularında, solunum yetmezliği sonucu vefat etmişti. Dört kız babası olan Çağan’ın cenaze namazı, vasiyeti üzerine Mahkeme Camisi’nde kılındı.

Edremit’te 1922 yılında doğan Hacı Arif Çağan, ömrünü eğitim ve hayır işlerine adadı. Zeytin ve zeytinyağı ticareti yapan Çağan, yurtiçi ve yurtdışındaki birçok okulun yapımına öncülük ederek, maddi ve manevi katkıda bulundu. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi de hatıralarında kendisinden hürmetle bahsediyordu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.