Edirne'de Halk Yeni Cumhurbaşkanı İçin Sandık Başına Gitti

Edirne'de Halk Yeni Cumhurbaşkanı İçin Sandık Başına Gitti

Edirne’de binlerce seçmen yeni Cumhurbaşkanı’nı seçmek için sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı.Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nı ilk kez halk seçiyor. Bu nedenle yurt genelinde seçim heyecanı yaşanıyor. Oy verme...

Edirne’de binlerce seçmen yeni Cumhurbaşkanı’nı seçmek için sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı.

Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nı ilk kez halk seçiyor. Bu nedenle yurt genelinde seçim heyecanı yaşanıyor. Oy verme işleminin başladığı sabah 08:00’den itibaren binlerce vatandaş evlerinden çıkarak sandık başına gitti. Seçim heyecanının yaşandığı illerden birisi de Edirne oldu. İl geneli 303 bin 547 seçmen 956 sandıkta oy vermek üzere evlerinden çıkmaya başladı.

Sabahın ilk saatlerinde İlhami Ertem Lisesi’nde oyunu kullanan Ayten Durmuş, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklama, seçimin hayırlı olmasını diledi. Türkiye’nin gidişinin iyi bir gidiş olmadığını anlatan Durmuş, “Cumhurbaşkanlığı seçimi bu açıdan çok önemli. Türkiye’nin üniter yapısı iyi bir seçim olmazsa değişikliğe uğrayacak gibi geliyor. Nitekim sınırlarımızdaki karışıklık, komşularımızla olan ilişkilerimiz, yurt içindeki sosyal yapı, eylemler ve şiddete yönelik konuşmalar memleket için hiç iyi değil. İnşallah bu seçimle yapılacak Cumhurbaşkanı değişikliği ülkenin gidişatını değiştirecek diye umut ediyorum.” dedi.

İlk defa Cumhurbaşkanı’nı halkın seçtiğine dikkat çeken bir başka seçmen ise “Gayet güzel bir şey. Çok mutlu oldum. Vatanımız ve milletimiz için hayırlı olsun.” diye konuştu.

Seçimin ülkemiz için hayırlı olmasını dileyen genç seçmenlerden Burak Ercan, Türkiye’nin menfaatini düşünerek kendisine en uygun kişiye oy verdiğini kaydetti.

Oy kullananlar arasında 95 yaşındaki Emine Ergenekon da vardı. Çocuklarının yardımıyla oy kullanan Ergenekon seçimin ülke açısından hayırlı olmasını temenni etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.