Edirne’de Bir Polis Memuru Gözaltına Alındı

Edirne’de Bir Polis Memuru Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarata Şube Müdürlüğü’nde görevliyken açığa alınan polis memuru İ.A. gözaltına alındı.17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarata Şube Müdürlüğü’nde görevliyken açığa alınan polis memuru İ.A. gözaltına alındı.

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrasında emniyet teşkilatında başlatılan göz altılara bir yenisi daha eklendi. Görevden almaların yaşandığı illerden birisi de Edirne oldu. Operasyonun ardından ilk olarak İstihbarat ve KOM Şube Müdürleri görevden alındı. Zaman içerisinde görevden alınan polislerin bir kısmı açığa alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ö.N. ve aynı şubede görevli İ.A. bunlardan ikisi.

Haftanın ilk gününde Kocaeli merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında İstihbarat Şube Müdürü Ö.N.’nin evi arandı. Aynı günün akşamında ise arama kararının gözaltına dönüşmesiyle Ö.N., emniyete giderek kendisi teslim oldu. Kocaeli’nde adliyeye çıkarılan şube müdürü serbest bırakıldı. Bu olayın hemen ardından bu kez İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, aralarında Edirne ve Tekirdağ’ın da olduğu 7 ilde polise operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında Tekirdağ’da 17, Edirne’de ise polis memuru İ.A. gözaltına alındı. Edirne Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen polis memuru İstanbul’da doğru yola çıkarıldı. Hastane çıkışında gazetecilerin “Niçin gözaltındasınız?” sorusuna polis memuru “Biliyorsunuz” cevabını verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.