Eczacılar yargıya gidiyor

Eczacılar yargıya gidiyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında protokol imzalanmasının ardından yeşil kartlı ve memurlar için de sözleşme yapıldı.

Önceki günden itibaren yeşil kartlı ve memurlar sıkıntısız bir şekilde eczacılardan ilaçlarını almaya başladı.
Konya Eczacı Odası Başkanı Harun Kızılay, SGK ile TEB arasında yapılan protokol ile eczacıların sorunlarının hepsinin çözüme kavuşturulamadığını açıkladı.
SGK ile Türkiye genelinde protokol yaptıklarını, bunun sonucunda bir kısım sorunlarının çözülmesine rağmen belli bir bölümünün de çözülemediğini vurgulayan Başkan Harun Kızılay, vatandaşın ilaç alamama durumu söz konusu olduğu için eczacıların duyarlı davranarak protokolü imzaladığını söyledi. Kızılay, sorun teşkil eden yürürlükteki bazı maddeleri yargıya götüreceklerini belirtti.
Yargıya taşıyacakları maddeleri de aktaran Harun Kızılay, bunları şöyle açıkladı: “Sanayi ıskontolarının bir kısmı eczacılara ödetiliyor. Devlet hastaneleri ve tıp fakültelerinin katılım paylarını yine eczacılar tahsil ediyor. Ayrıca eczacıların kuruma kesmiş olduğu faturaların incelenmesiyle ilgili mevzuatı konusunda biz Konya Eczacı Odası olarak yargıya başvuracağız. Eczacılar bu konularda büyük sıkıntı çekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.