Ebola Salgını Yayılırken, Batı Afrika Ülkeleri Deneysel İlaçlara Umut Bağladı

Ebola Salgını Yayılırken, Batı Afrika Ülkeleri Deneysel İlaçlara Umut Bağladı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ebola virüsü ile mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamasının ardından, Batı Afrika ülkeleri ilaçlar için başvuru yaptı. Sierre Leone Sağlık Bakanlığı, Amerikan ZMapp firmasından...

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ebola virüsü ile mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamasının ardından, Batı Afrika ülkeleri ilaçlar için başvuru yaptı. Sierre Leone Sağlık Bakanlığı, Amerikan ZMapp firmasından ilaçların istendiğini açıkladı.

Virüsün 315 can aldığı Sierre Leone'de bakanlık sözcüsü Sidi Yahya açıklamasında,"WHO, ZMapp'ın ebola için geliştirdiği ilaçların Sierre Leone ve Liberya'da kullanımına izin verdi. Başvurumuzu yaptık. Birkaç gün içinde firmadan cevap almayı umuyoruz." dedi.

Batı Afrika'da başlayan virüs şu ana kadar bin 13 can aldı. En fazla vaka Sierre Leone'da görülürken, Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da 3 kişi Ebola'dan yaşamını yitirdi.

Afrika ülkelerinin bel bağladığı deneysel ilaç, Liberya'da virüse yakalanan ve 5 gün önce Madrid'te tedavi altına alınan Miguel Pajares'in hayatını kurtaramazken; Amerika'ya gönderilen iki hastada pozitif etki sağladı.

Batı Afrika ülkeleri Ebola ile mücadele etmek için Birleşmiş Milletler'den (BM) acil yardım beklerken, Kanada hükümeti deneysel ilaçlardan gönderebileceğini duyurdu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.