Ebola Paniği Yaşatan Afrikalı Kadın İle Çocuğu Hastanede

Ebola Paniği Yaşatan Afrikalı Kadın İle Çocuğu Hastanede

Atatürk Havalimanı'nda Ebola hastalığı şüphesiyle sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu Nijerya Lagos'tan sabah saatlerinde İstanbul'a gelen Afrikalı kadın yolcu ile çocuğu, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Türk Hava...

Atatürk Havalimanı'nda Ebola hastalığı şüphesiyle sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu Nijerya Lagos'tan sabah saatlerinde İstanbul'a gelen Afrikalı kadın yolcu ile çocuğu, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Türk Hava Yolları’na ait uçakla Atatürk Havalimanı’na gelen kadın yolcunun yüksek ateş ve kusma belirtileri üzerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri kadını ve çocuğu uçak içinden alarak 112 ambulansına aldı. Sağlık ekiplerinin Afrika'dan yayılan Ebola virüsünden şüphelendiği iddia edildi.

Ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Ebola şüphelisi hastalar için hastanede sağlık ekipleri önlem aldı. Görevliler bulaşma ihtimaline karşı maske taktı, eldiven ve özel koruyucu elbiseler giydi. Afrikalı kadın tekerlekli sandalyeye bindirilirken, çocuk da sağlık görevlileri tarafından İntaniye servisine alındı. Afrikalı annenin çocuğundan ayrılmak istememesi üzerine, aynı servise alındığı öğrenildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.