Düzeltme- Yakın Doğu Üniversitesi, İsmail Bey Gaspıralı 'Özel Jüri Ödülü' Aldı

Düzeltme- Yakın Doğu Üniversitesi, İsmail Bey Gaspıralı 'Özel Jüri Ödülü' Aldı

Sayın abonemiz, Yakın Doğu Üniversitesi, İsmail Bey Gaspıralı 'Özel Jüri Ödülü' aldı, haberimizin içerisinde Eroğlu'nun Bartın'a gelememesi nedeniyle kendisini temsilen ödülünü Prof. Dr. Ata Atun aldığı, Eroğlu'nun mesajının Atun...

Sayın abonemiz, Yakın Doğu Üniversitesi, İsmail Bey Gaspıralı 'Özel Jüri Ödülü' aldı, haberimizin içerisinde Eroğlu'nun Bartın'a gelememesi nedeniyle kendisini temsilen ödülünü Prof. Dr. Ata Atun aldığı, Eroğlu'nun mesajının Atun tarafından okunduğu ifadesi sehven kullanılmıştır. Doğrusu, Eroğlu'nun ödülünün Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği KKTC Temsilcisi Hüseyin Turan tarafından alındığı ve mesajının yine Turan tarafından okunduğu olacak. Haberin bu halini dikkate almanızı rica ederiz.

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim Kültür Kurumu'nun (UNESCO) bu yılı İsmail Bey Gaspıralı yılı ilan etmesi nedeniyle düzenlenen ‘İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Çalıştayı' ödül töreni ile sona erdi. Törende Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Özel Jüri Ödülü alırken, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, İsmail Gaspıralı İnsan Hakları Özel Onuru Ödülüne layık görüldü.

Törene, Bartın üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ve dünyanın pekçok ülkesinden temsilciler katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende İsmail Bey Gaspıralı Çalıştayı ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı.

İsmail Bey Gaspıralı Ödül töreninde, 90 farklı ülkeden gelen öğrencisine Türkçe Eğitimi vermesi ve Türk Dünyasına verdiği Eğitim hizmetleri nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi'ne ödül takdim edildi.

Törende, farklı dallarda birçok ülkeye de ödül verilirken, YDÜ'de Juri Özel Ödülü'ne layık görüldü. YDÜ adına ödülü alan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel, Ödülü KKTC adına aldığını söyledi. Günsel, yavrunun anasından ödül almanın gurur ve mutluluk oldğunu belirterek, bu ödülden dolayı son derece mutlu olduklarına işaret etti.

YDÜ İLE BARTIN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA PROTOKOL

Düzenlenen ödül töreninde ayrıca, YDÜ ile Bartın Üniversitesi arasında İkili İşbirliği Protokol'ü imzalandı. Protokole göre taraflar, her iki üniversite bünyesinde bulunan fakülte, enstitü ve yüksekokullarda sürdürülen eğitim ve öğretimin geliştirilmesi ve uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi konusunda ortak çalışma işbirliğinde bulunacaklar. Protokol, bu işbirliğinin yanı sıra öğretim üyesi ve öğrenci değişimini de kapsıyor.

EROĞLU, TÖRENE GELEMEDİ

Öte yandan, Eroğlu'nun Bartın'a gelememesi nedeniyle kendisini temsilen ödülünü Hüseyin Turan aldı. Turan, törende Eroğlu tarafından iletilen mesajı okudu. Eroğlu, mesajda, anavatanın Kıbrıs Türk halkının yanında olmasından dolayı teşekkürlerini ifade etti. Adada kalıcı bir barış için çaba sarfettiklerine vurgu yapan Eroğlu, mesajında, Rumların anlaşma niyeti olmadığını aktardı. Bartın'da gerçekleştirilen ödül törenine katılamadığı için son derece üzgün olduğunu aktaran Eroğlu, bir sonraki etkinlikle bir araya gelme temennisinde bulundu.

İSMAİL BEY GASPIRALI KİMDİR?

Kırım Tatarı, eğitimci, yayıncı ve politikacı. Gaspıralı, Rus İmparatorluğu'nda Türk ve İslam toplumlarının eğitim, kültür reformu ve modernleşmeye ihtiyacını betimleyen Müslüman entelektüeldir. Soyadı, Kırım'daki Gaspra şehrinden gelmektedir.

Türkçü Turancı görüşün ideologlarındandır. Gaspıralı, düşüncelerini 1883'te kurduğu ve 1918'e kadar varlığını sürdüren "Tercüman" adlı gazetesiyle yaymıştır. Yayınlarında Türk halklarını birlik ve dayanışmaya çağıran Gaspıralı, dilde, fikirde, işte birlik ideolojisi ile bilinmektedir. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.