Düzeltme- 17 Aralık Sanıkları Suçlamaları Reddetti

Düzeltme- 17 Aralık Sanıkları Suçlamaları Reddetti

Sayın Abonemiz, ‘17 Aralık sanıkları suçlamaları reddetti’ başlıklı haberimizde sanık ismi sehven yanlış yazılmıştır. Haberimizin düzeltilmiş halini dikkate almanızı rica ederiz. Saygılarımızla… 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet...

Sayın Abonemiz, ‘17 Aralık sanıkları suçlamaları reddetti’ başlıklı haberimizde sanık ismi sehven yanlış yazılmıştır. Haberimizin düzeltilmiş halini dikkate almanızı rica ederiz. Saygılarımızla…

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında açılan tek davada sanıklar savunmalarına başladı. Sanıklar, rüşvet aldıkları veya verdikleri iddialarını reddetti.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanık Celalettin Basatemur yazılı savunma verdi. İş adamı olduğunu belirten ve farklı alanda yatırım yapmak için araştırma yaptığını anlatan Basatemur, Fatih bölgesinde otel işinin karlı olacağını düşündüğünü söyledi. İddianamede geçen eski binaları bulduklarını belirten Basatemur, “Sahipleri aslına uygun olmak kaydıyla konaklamaya uygun olduğuna dair yazı gösterdiler bana.” dedi. Binaların otel yapılması için sanık da olan Mimar Sevinç Doğan ile anlaştığını ifade eden Basatemur, Fatih Belediyesi’nden onay çıkmadığını anlattı. Sevinç Doğan’ın kendisine halledileceğine dair ısrar ettiğini kaydeden Basatemur, içinden çıkılmaz hal alınca buradan kurtulmaya karar verdiğini söyledi.

Sanık Mimar Sevinç Doğan ile anlaşmalarını feshetmek için buluştukları yerde tesadüfen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kardeşi diğer sanık Sebahattin Demir ile karşılaştıklarını aktaran Basatemur, “Demir ile sohbet ettik. Anlaşmayı feshettiğimizi, satmak istediğimi de söyledim. Demir bana, ‘tanıdıklarım var’ dedi. Aramızda herhangi bir rüşvet isteme veya teklif etme söz konusu olmadı. Sadece sohbet şeklinde ne yapacağımı sordu.” ifadelerini kullandı. Basatemur, söz konusu binalarda herhangi bir çalışma yapılmadığını belirterek binalara ilişkin fotoğrafları mahkemeye verdi.

Sanık Günseli Aybay da savunma yaptı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nde görevli olduğunu ancak emekliye ayrıldığını belirten Aybay, “Ben sekretaryada müdür olarak görevliydim. Yapılara izin verilmesi konusunda karar verme ve imza yetkim yoktu. Buna kurul karar veriyor.” dedi. Restorasyon izni için kimseden rüşvet almadığını ileri sürdü. Dosyadaki fotoğraflarda yer alan poşet ve paralarla bir ilgisi bulunmadığını savundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.