Dünyayı tuş ediyoruz

Dünyayı tuş ediyoruz

Grekoromende şampiyon, serbest stilde 4. olan Türk güreşinde hedef, 2012 Londra Olimpiyatları. Başkan Bak: Altyapımızda çok sayıda Hamza Yerlikayalar, Ahmet Ayıklar var

Danimarka’da bu yıl düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda, grekoromen stilde takım halinde şampiyonluğu kazanan, serbest stilde de dördüncülüğa alan Türk güreşinde hedef, 2012 Londra Olimpiyatları’nda da Türk Bayrağını göndere çektirmek. Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, yaptığı açıklamada, Türk güreşinden gelecek için güzel sinyaller geldiğini, bu sayede büyük organizasyonların Türkiye’ye verildiğini söyledi.

Altyapıya yönelik çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını dile getiren Bak, genç sporcuların ağırlıklı olduğu milli takım kadrosuyla Türk güreşini zirveye taşımayı başardıklarını vurguladı. Bak, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası’nı İstanbul’a almayı başardıklarına değinerek, gerek bu organizasyonda gerekse 2012 Londra Olimpiyatları’nda iddialı olacaklarını, Türk bayrağını göndere çektirmek için büyük çaba sarf edeceklerini dile getirdi.
Türk güreşinin kalkınmasında belediyelerin bu spora yaptığı yatırımın önemli katkısının bulunduğunun altını çizen Bak, “Altyapımızda çok sayıda Hamza Yerlikayalar, Ahmet Ayıklar var. Örneğin şu anda A Milli Takım’da 19, 20 ve 21 yaşında güreşçiler var. Alt yaş gruplarında, çok yetenekli, güçlü, dünyayı titretecek sporcularımız mevcut” diye konuştu.
MAYO ORADA ASILI
Altyapıya verilen önemin ardından herkesin önünü açtıklarını dile getiren Bak, milli mayonun genç ya da tecrübeliye değil, çalışana verildiğini bildirdi. Bak, tüm altyapı gruplarında çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, “Biz milli takım için mayo dağıtmıyoruz. Genç-tecrübeli ayrımı yapmadan herkese bu yolu açıyoruz. Mayo orada asılı. Çalışan, çabalayan, hak eden mayoyu giyiyor. Bu da Türkiye’ye başarı getiriyor” dedi.
Serbest stilde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazanan  Bursa Büyükşehir Belediyespor’un önemli bir başarıya imza attığını vurgulayan Bak, bu şampiyonluğun diğer kulüplere de örnek olması gerektiğini bildirdi. Bak, Türkiye’de özellikle belediyelerin güreşe çok ciddi yatırım yapmaya başladığına, İstanbul, Ankara, Konya ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinin ata sporunu sahiplendiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Bursa’da çok güzel bir organizasyon gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Katılan ülkelerin sporcu ve yöneticileri de organizasyondan çok memnun olduklarını ifade etti. Bundan dolayı mutlu olduk. Bursa Büyükşehir Belediyespor’un şampiyon olması da mutluluğumuzu bir kat daha arttırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.