Dünyanın çocuğu hoş bir seda bıraktı

Dünyanın çocuğu hoş bir seda bıraktı

2. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları nedeniyle Konya'ya gelen sporcular Vali Aydın Nezih Doğan'ın verdiği yemekte bir araya geldi. Programda sporculara şilt takdimi ve hediyeler verildi

2. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları nedeniyle Konya'ya gelen sporcular Vali Aydın Nezih Doğan'ın verdiği yemekte bir araya geldi. Programda sporculara şilt takdimi ve hediyeler verildi

 

2. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları Festivali kapsamında Konya'ya gelen sporcular Vali Aydın Nezih Doğan'ın Valilik Konağı'nda verdiği yemekte bir araya geldi.  Programa Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürü Ömer Ersöz ile yabancı sporcular ve çok sayıda davetli katıldı. Törenden önce yabancı ülkelerden gelen sporcuları tek tek ziyaret eden Vali Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan sporcuları tebrik etti. Suriye, İran, Azerbaycan, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Ukrayna, Bosna-Hersek gibi ülkelerden sporcular ise Konya'da dolu dolu bir etkinlik gerçekleştiğini belirterek, bu etkinliğine organize eden herkese teşekkür etti.

KONYA'DAN SEVGİ VE HOŞGÖRÜ MESAJI

2. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları nedeniyle Konya'ya çok sayıda sporcunun geldiğini dile getiren Vali Aydın Nezih Doğan, "Rumi Çocuk Oyunları Konya'mızda sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Çocuklarla Yeşil Enerji Zirvesi yaptık, daha sonra  Rumi Çocuk Oyunları gerçekleşti. Konya'ya farklı ülkelerden 71 ayrı takım geldi. Önemli bir sayı demek bu. Toplam konuk sayımız ise binin üzerinde. Konya Vali Konağı'nda böyle bir etkinlik düzenledik.  Şehrimize gelen sporculara burada bir hoşgeldin yemeği verdik. Havanın da iyi gitmesi bizi sevindirdi. Dışarıda organizasyon yapmaya uygun bir hava vardı. Çocuklar hep içeride kalmaktan rahatsız olmuştu. Dışarılarda bir ortamda etkinlik düzenlemeye gayret ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de benzer bir organizasyon yaptı. Biz de çocuklarımızı elimizden geldiğimiz kadarıyla misafir etmeye çalışıyoruz. Genel anlamda Rumi Çocuk Oyunlarının ve TRT Çocuk Şenliğinin beklediğimiz üzerinden bir katılımla ve başarılı bir şekilde geçtiği kanaatindeyim. Gelen aileler, gruplar çok memnun kaldılar. Konya'da bu çocukları misafir eden aileler de çok memnun kaldılar. Konya bu etkinliklerle dünyaya sevgi ve hoşgörü mesajını iletmiştir" dedi.

KONYA ULUSLARARASI SPOR MERKEZİ OLDU

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz de Rumi Çocuk Oyunları'nın Konya'da dolu dolu geçtiğini belirterek, "Bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konyamızda gerçekleşen Rumi Çocuk Oyunları çok iyi geçti. Konya artık bir spor ve kültür merkezi olmuştur. Etkinlikler boyunca Konyamızın güzelliklerini ortaya koyduk. Konyalı vatandaşlarımız misafirperverliğini de en iyi şekilde ortaya koymuştur. Uluslararası Çocuk Oyunlarının Proje Başkanlığı sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan yaptı. Bu sene 6 branştan 23 ülke katıldı ve müsabakalar sonuçlandı.  Bu organizasyona büyük katkı sağlayan Büyükşehir Belediyemize ve Selçuklu Belediyesine de teşekkür  ederiz" diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Gazetemize konuşan Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de 2. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları etkinliklerinin Konya'da dolu dolu geçtiğini belirterek, bu etkinliğin Konya'nın tanıtımı için büyük önemi olduğunu vurguladı. Etkinliğin düzenlenmesinde Valimiz Aydın Nezih Doğan ile Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'ın da büyük katkıları olduğunu kaydeden Metin Şahin, farklı ülkelerden gelen sporcuların Konya'da çok iyi ağırlandığını ve sporcuların Konya'ya hayran kaldığını söyledi. Türk tekvandocuların da 6 altın madalya aldığının belirten Metin Şahin, oyuncuları tebrik etti. Konya'nın böyle uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmasının kendilerini çok gururlandırdığını aktaran Şahin, "Şehrimizde dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce sporcu bir hafta boyunca çeşitli müsabakalara katıldı. Çeşitli branşlarda gerçekleşen bu müsabakalar çok centilmence geçti. Rumi Çocuk Oyunlarının düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi. Yemekten sonra sporculara protokol üyeleri tarafından şilt takdimi yapıldı.

HABER MERKEZİ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.