Dünya Rus Halkları Konseyi’nden Putin’e Ödül

Dünya Rus Halkları Konseyi’nden Putin’e Ödül

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Ulusal Birlik Günü’nde” Kızıl Meydan’da bulunan Rusya’yı 1612’de Polonya işgalinden kurtaran Kuzma Minin ve Dmitri Pojarski anıtlarına çelenk bıraktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Ulusal Birlik Günü’nde” Kızıl Meydan’da bulunan Rusya’yı 1612’de Polonya işgalinden kurtaran Kuzma Minin ve Dmitri Pojarski anıtlarına çelenk bıraktı. Törene kilise yetkilileri ve Rus gençlik örgütleri temsilcileri de katıldı. Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill de törende yer aldı.

Dünya Rus Halkları Konseyi Başkanlığı’nı da yürüten Patrik Kirill, ülkenin güçlü hale gelmesini sağladığı için bu yıl ilk kez uygulamaya konulan şeref ödülünü Putin’e takdim etti.

Törende konuşan Kirill, “Ülkemizin güçlü hale gelmesi konsey üyelerinin en büyük kalbi talebi. Güçlü ülke, güçlü devlet kendine saygı ve sonra da başkaları tarafından saygı gösterilmeyi hak eder…” dedi.

Kirill, Putin’e hitaben yaptığı konuşmada Suriye etrafında gelişen olaylar başta olmak üzere Rus liderin ülkesinde ve dünyada barışı koruyucu olarak çalıştığına dikkat çekti.

20’inci yüzyılın sonunda Devlet Başkanı Putin’in Rusya için diğerlerinden çok daha fazla işler yaptığını kaydeden Kirill, “Rusya’nın yeniden güçlü hale gelmesi ve pozisyonunu kazanması için çalıştınız.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus Ortodosk Kilisesi’ne ulusal kalkınmada sağladığı katkı nedeni ile teşekkür eden Putin de, aldığı ödülü Devlet Başkanlığı müzesinin en müstesna yerine koyacağını söyledi.

Rus lider akşam saatlerinde Kremlin’de düzenlenen törende ülke kalkınmasına katkıda bulunanları devlet nişanı ile ödüllendirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.