Dünya Leblebiyi Sevdi, İhracat 20 Ülkeye Ulaştı

Dünya Leblebiyi Sevdi, İhracat 20 Ülkeye Ulaştı

Leblebisi ile meşhur Çorum, ürettiği 35 çeşide yakın leblebiyi 20 ülkeye ihraç ediyor. Türki Cumhuriyetleri ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere Avrupa ve Afrika ülkelerine ihraç edilen leblebi Çorum'a da katma değer katıyor. Çorum Leblebi...

Leblebisi ile meşhur Çorum, ürettiği 35 çeşide yakın leblebiyi 20 ülkeye ihraç ediyor. Türki Cumhuriyetleri ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere Avrupa ve Afrika ülkelerine ihraç edilen leblebi Çorum'a da katma değer katıyor. Çorum Leblebi Üreticileri ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı ve Gülşen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gülşen, 20'ye yakın ülkeye leblebi ihraç ettiklerini söyledi.

Geçmişte daha az leblebi çeşidi olduğunu ifade eden Gülşen, tüketim alışkanlıklarının değişmesi üzerine şuan da 35'e yakın çeşide ulaştığını söyledi.

Gülşen Gıda Mağazalar Müdürü Selamettin Ekici ise yaptıkları çeşitli AR-GE çalışmaları ile farklı ürün, ambalaj ve yeniliklerle sürekli göz önünde olduklarını söyledi. Ramazan Bayramı'nda ilk olarak kendi mağazalarında satışa sunduğu hediyelik ambalajının lansmanını yapan Ekici, ''Doğru ambalaj seçiminin en az kalitesi kadar müşteriye ürün tanıtımında, ürünü vazgeçilmez kılmada oldukça önemli olduğunun bilincinde olan bir firmamız ürün AR-GE'sine gösterdiğimiz önem kadar ambalaj çeşitliliği ve kalitesine de önem vermektedir.'' dedi.

Özellikle leblebi çeşitlerini ve 2013 yılı içerisinde üretimine başladıkları çikolatalı leblebi drajeleri ve tüm diğer draje gruplarını bu ambalaj içerisinde kullanmayı tercih ettiklerini söyleyen Ekici, müşterilerin Çorum'un sembolü olan leblebinin 7 farklı çeşidini bu ambalaj içerisinde bulabileceklerini kaydetti.

ABD kıtası hariç diğer tüm kıtalardaki çeşitli ülkelere ihracat yaptıklarını dile getiren Ekici ''Her bir ülkenin damak tatlarına göre tercih ettikleri ürünler değişmektedir. Ve gerektiğinde özel istekleri doğrultusunda hem ürün hem ambalaj tasarlayabilmekteyiz. Bu doğrultuda özellikle ihracat konusunda Türkiye'ye gelip Çorum'a gelmekten kaçınan müşterilerimize hizmet vermesi için İstanbul ofisimizi 2013 yılı içerisinde faal duruma getirdik.'' ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.