Dünya kupasında heyecan artıyor

Dünya kupasında heyecan artıyor

Son maçların oynandığı 2010 Dünya Kupasında heyecan artıyor. Gruplarda son 16’ya giren takımlar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Fransa ve ev sahibi Güney Afrika kupaya veda etti

Dünya Kupasında gruptaki son maçlar oynanırken heyecan iyice artıyor. Birçok favori takımın istenilen futbolu oynayamadığı Dünya Kupası'nda ev sahibi Güney Afrika gruptaki son maçında Fransa'yı 2-1'lik skorla yenmesine rağmen elenerek kupaya veda etti.

FIFA 2010 Dünya Kupası A Grubu son maçında Fransa'yı 2-1 yenen ev sahibi Güney Afrika averajla grubu 3. sırada tamamladı ve kupaya veda etti. Fransa ise grubu 1 puanla sonuncu sırada tamamlayarak büyük şok yaşattı. Güney Afrika bu galibiyetle puanını 4'e çıkardı ancak aynı puandaki Meksika, averajla ikinciliği elde etti ve son 16'ya kalan takım oldu. Grubu 1 puanla tamamlayan kupanın favorilerinden Fransa, taraftarlarına büyük şok yaşattı. Bununla birlikte ev sahibi Güney Afrika'nın kupaya averajla veda etmesi de turnuvadaki bir diğer sürpriz oldu. Johannesburg'daki Newtown'da kurulan dev ekrandan maçı takip eden Güney Afrikalı taraftarlar kupadan elenmelerine rağmen galibiyeti kutladı. Vuvuzelalarla birlikte maçı izlemeye gelen taraftarlar maç sonrası DJ eşliğinde dans ederek galibiyeti kutladı.

2010 FIFA Dünya Kupası Finalleri B Grubu'nda ise Arjantin ve Güney Kore, son 16 takıma kalmayı başardı.Arjantin, Yunanistan'ı 2-0 yenerek, grubu 9 puanla tamamladı. Grubun diğer maçında ise Güney Kore, Nijerya ile 2-2 berabere kaldı ve puanını 4'de çıkararak grubu ikinci tamamladı.

Bugün E ve F grubunda son maçlar oynanacak. E grubunda gruptan çıkmayı garantileyen Hollanda son maçında puansız Kamerun ile karşılaşacak. Gren Point stadında oynanacak mücadele saat 21.30’da başlayacak. Grubun diğer maçı ise Danimarka ile Japonya arasında oynanacak. Bafokeng Stadında karşı karşıya gelecek iki ekibin zorlu mücadelesi saat 21.30’da başlayacak. Bu maç sonunda gruptan çıkacak diğer takım belli olacak. F grubunda ise henüz hiçbir şey belli değil. Bugün oynanacak son maçlar grubun kaderini belirleyecek. İki maçından da beraberlikle ayrılan İtalya grupta bir puana sahip Slovakya ile karşı karşıya gelecek. Ellis Park Stadı’nda oynanacak mücadele saat17.00’de başlayacak. Dört puanlı Paraguay ise aynı saatte Yeni Zelanda ile karşı karşıya gelecek. Mücadele Mokaba stadında oynanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.